Blog

5 mitov o steklih v vhodnih vratih!

Vhodna vrata Exclusiv z modernim držalom in steklom. Ob strani sta kot dekoracija dva obrezana grmička.

Steklo v bivalnih prostorih je sinonim za brezčasno eleganco, skrivnostno igro svetlobe, celo pridih razkošja … A ko padajo končne odločitve za nova vhodna vrata, se mu marsikdo odreče, večinoma v prepričanju, da zasteklitev prinaša znatno nižjo protivlomno varnost, slabšo izolativnost in več dela s čiščenjem. Pri Inothermu smo prepričani, da za tovrstno miselnost ni razloga. Ob steklih iz naše napredne steklarne se namreč navidezne pomanjkljivosti spremenijo v mite, te pa bomo (namesto stekel) z veseljem razbili v tem prispevku!

Mit številka 1: Steklo noter, toplota ven! 

Mnogi na steklo gledajo kot na šibko točko vratnega krila, še posebej takrat, ko je govora o izolaciji. Prav zastekljeni deli objekta so namreč odgovorni za največje toplotne izgube. A skrb, da bodo zastekljena vhodna vrata iz vašega doma spustila preveč toplote in znatno povišala vaš račun za ogrevanje, je pri Inothermu odveč.

Odprta aluminijasta vhodna vrata Inotherm s stekli.
Stekla na vhodnih vratih Inotherm zagotavljajo vrhunsko toplotno in zvočno izolativnost.

Zakaj? Ker se je naša zgodba pravzaprav začela z izdelavo stekel, zato ta še danes nastajajo v lastni, moderno opremljeni steklarni, v kateri nenehno oprezamo za novimi tehnologijami in izboljšavami. Rezultat so vratna stekla, ki zagotavljajo vrhunsko toplotno in tudi zvočno izolativnost. Že serijsko jih sestavljajo trije sloji nadpovprečne debeline (6 mm), notranje in zunanje steklo pa ščiti tudi izolativni nanos. Po zaslugi tovrstne tehnologije koeficient prevodnosti naših stekel znaša zgolj 0,5 W / m2k, kar nas uvršča med vodilne v segmentu. 

Mit številka 2: steklo znatno olajša delo vlomilcem 

Varnost je eden ključnih motivov za vložek v kakovostna vhodna vrata, česar se tudi pri Inothermu zelo dobro zavedamo. Zavedamo pa se tudi, da podobe razbitega okna ali vaze v črepinjah v naši zavesti utrjujejo predsodek, da je vratno steklo pravzaprav nasprotje popolne protivlomne varnosti. Če bi se tudi sami odpovedali čudovitemu zastekljenemu modelu vrat, ker vas skrbijo nepridipravi, imamo za vas dobro novico: vhodna vrata Inotherm tudi ob vgrajenih steklih nudijo vrhunsko protivlomno zaščito. 

Kljub splošnemu prepričanju je namreč steklo po svoji strukturi močno in trpežno, s tem pa precej podobno aluminiju, saj prav tako dobro kljubuje temperaturnim spremembam, ki utegnejo povzročiti upogibanje celotnega vratnega krila. In če je steklo za nameček še ustrezne debeline ter pravilno vgrajeno v vratno krilo, mu bodo tudi najvztrajnejši vlomilci le stežka prišli do živega.

V lastni Inothermovi steklarni vam ponujamo najsodobnejšo steklarsko tehnologijo.

V Inothermu svoja vrata že serijsko opremljamo s kar 6 mm debelimi stekli, opcijsko pa s kaljenimi varnostnimi stekli (ESG), ki so odporna na udarce, tako da jih tudi z veliko silo ni preprosto razbiti. In če se vam slučajno pripeti nesreča in tovrstno steklo vseeno poči, se slednje razleti na male in neostre delce, s čimer vas varuje pred nepotrebno poškodbo. 

V vhodna vrata vseh, ki si želite še več varnosti, pa lahko vgradimo tudi lepljeno varnostno steklo (VSG). Slednje sestavlja več slojev, ki jih povezuje posebna folija. Če se steklo razbije, se njegovi delci tako oprimejo filma te folije in ostanejo na svojem mestu. To pomeni, da potencialni vlomilec ne more narediti luknje v steklo ter se skoznjo denimo dokopati do ključavnice. 

Da so naša vhodna vrata varna, navsezadnje dokazujejo tudi mednarodni varnostni certifikati, v skladu s katerimi vsi naši modeli ustrezajo standardu RC 2, nekatere izvedbe pa celo še višjemu RC 3.

Vlomilec skuša vdreti v hišo, vendar mu protivlomna vrata Inotherm to peprečujejo.
Vhodna vrata Inotherm tudi ob vgrajenih steklih nudijo vrhunsko protivlomno zaščito.

Mit številka 3: za nas steklo, za sosede televizor! 

Veličasten izgled in čudovito igro svetlobe, ki se prične z obiskom jutranjih sončnih žarkov v veži, v bitki argumentov pogosto preglasijo pomisleki glede zasebnosti. Utegne veliko vratno steklo ali celo obsvetloba mimoidočim razgaliti preveč dogajanja v hiši? Posebej ponoči ob prižgani luči ali ob nepričakovanih obiskovalcih, ki bodo takoj videli, kdo jim hiti odpret ... 

Za nas je zasebnost pravzaprav del varnosti, zato jo dosledno zagotavljamo tudi na področju vratne zasteklitve. V široki ponudbi naših ornamentnih in motivnih stekel so namreč mnogi modeli, ki ohranjajo prosojnost, a onemogočajo radovednim očem, da bi vam sledila po prostoru. Tako bodo sončni žarki vedno dobrodošli, vaša zasebnost pa bo ostala za zaprtimi vrati.

Različne vrste ornamentnih stekel na stojalu.
Inotherm ponuja široko ponudbo ornamentnih in motivnih stekel za vaša nova vhodna vrata.

Na področju zasebnosti pa velja spomniti še na en adut Inothermovih stekel: vrhunsko zvočno izolativnost. Trislojna zasnova in nadpovprečno debele plasti namreč v notranjosti ne zadržujejo le toplote, temveč tudi vaše pogovore.

Prikaz trislojne zasnove stekel v vhodnih vratih Inothem.
Vratna stekla so zgrajena iz trislojne zasnove in nadpovprečno debele plasti.

Mit številka 4: le kdo jih bo čistil? 

Priznamo, ko je govora o čiščenju, malce težje postrežemo s tehtnimi protiargumenti. Steklo je žal res magnet za prstne odtise in za popoln izgled nekoliko večkrat zahteva krpo in čistilo – posebej če živite na področjih s povečano koncentracijo prašnih delcev ali če se steklenih delov rade polotijo navihane ročice vaših najmlajših. 

A vse še zdaleč ni tako črno in čiščenje stekel v Inothermovih vhodnih vratih ni nikakršna nočna mora. Ne glede na vaš izbrani tip zasteklitve vam namreč ob nakupu vrat podarimo set s profesionalnimi mazivi in čistili ter posebno krpo, tako da bo nega celotnega vratnega krila popolnoma enostavna in hitra. Za nameček vam z veseljem pokažemo, kako se stvari streže, saj smo o čiščenju vhodnih vrat že pripravili blog prispevek in na to temo posneli celo video. 

Zastekljeno vratno krilo z dvema obsvetlobama resda zahteva nekoliko več vzdrževanja, a slednje ob naši podpori ni pretežak zalogaj, vrata pa se obenem oddolžijo z veličastnim izgledom.

Mit številka 5: najti pravo kombinacijo vrat in stekel je misija nemogoče! 

Je iskanje pravega modela vrat za vas že brez dodatnih stekel prevelik zalogaj? Brez skrbi, pri Inothermu vam ni treba iskati, temveč lahko ustvarjate. Svoj sanjski vhod lahko zasnujete kar sami.

Za tiste, ki najprej potrebujete navdih: pobrskajte po naši bogati ponudbi aluminijastih vhodnih vrat, ki obsega kar 400 modelov. Večina od njih ima v vratno krilo že vgrajena stekla, zato bodo pravšnja inspiracija ali celo osnova za nadaljnjo personalizacijo. 

Če ste odkrili model vrat, ki vam je všeč, ga namreč lahko dodatno prilagodite s pomočjo našega preprostega konfiguratorja. Spreminjajte barve, dekorje, ornamentno ali motivno zasteklitev, držala in druge dodatke ter ustvarite popolnoma unikaten vhod po svojih željah

S pomočjo konfiguratorja lahko vratnemu krilu dodate tudi obsvetlobo ali celo nadsvetlobo ter tako poskrbite za še veličastnejši vhod. Sami lahko izberete položaj obsvetlobe (levo, desno ali na obeh straneh) in zasteklitev prilagodite svoji potrebi po zasebnosti. 

In če si želite vhodna vrata z zasteklitvijo ogledati na pristnejši način, vas vabimo, da vstopite v naš virtualni salon in se sprehodite med tamkajšnjimi razstavnimi eksponati. S klikom na vsaka vrata lahko pridobite vse informacije o konfiguraciji modela – tudi o izbranem tipu zasteklitve, tako da lahko pri lastni konfiguraciji izberete pravi model.

Ste izvedeli vse, kar potrebujete?

Seveda, ta stran me je prepričala
Zanima me samo še nekaj malenkosti
Za končno odločitev potrebujem več podatkov
Z vsebinami na strani si težko pomagam
Predstavljene informacije so nekoristne

Zahvaljujemo se za vašo oceno!

Oceno za to stran ste že oddali.