Blog

Naj bo vaš dom res vaš – 5 unikatnih idej za dekoracijo doma

Moderna dnevna soba z belo zofo in zelenimi vglavniki.

Vaš dom je nedvomno eden najpomembnejših prostorov v našem življenju. Je eno tistih mest, v katerih večina od nas preživi največ časa. A za razliko od drugih mest, kjer se prav tako pogosto zadržujemo, je prav naše domače gnezdo tisto, ki si ga lahko vsaj delno uredimo po svoje - tako, da odraža naš okus, življenjski slog, prioritete … A naš dom je lahko še mnogo več! 

Kaj pravite na idejo, da se po napornem delovnem dnevu vrnete v domovanje, ki je res popolnoma vaše, nekaj čisto posebnega? Za vas smo pripravili nekaj unikatnih idej, s katerimi boste svojemu domačemu pristanu na preprost način vdihnili še več značaja in poskrbeli, da boste ob vsakem povratku domov znova navdušeni ter očarani. 

Naj bo vaš dom res VAŠ! 

Otroci, hiša ni igrišče! Ali pač …? 

Starši razposajenim otrokom radi poočitajo, da dom ni igrišče. Toda zakaj ne bi bil? Vsem, ki imate doma podmladek ali ste še sami mladim po duši, polagamo na srce, da si otroške energije ne pustite vzeti! Naj vas na igrive plati življenja spomni kar lasten dom. A kako?

Imate doma kotno stopnišče? Naj pod njim nastane skrivni kotiček za nadobudne raziskovalce. Naj bo to prostor, skrit s šotorskim platnom, rjuho ali zaveso, ki ga bodo vaši otroci napolnili s svojimi najljubšimi igračami in v njem gospodovali sami. Vi lahko vstopite le z dovoljenjem. ;) 

Kaj pa prostostoječe stopnice? Ob slednje lahko postavite tobogan. Če poskrbite za ustrezno zaščito in jasna pravila uporabe, se bodo otrokom vsakič, ko jih boste poklicali na kosilo, zasvetile oči, prav tako pa njihovim prijateljem. A zakaj bi se oči svetile le vašim najmlajšim? Če imate dovolj prostora za nekoliko večji tobogan, se lahko kdaj pa kdaj po njem spustite kar skupaj z njimi. 

Če vam konstrukcija hiše to dopušča, lahko nekoliko višje strope izkoristite tudi za namestitev gugalnice ali spalne vreče. Že sam pogled na takšno popestritev prostora vas bo napolnil z igrivostjo ali vsaj kančkom počitniške energije, družinski popoldanski počitek v spalni vreči ali nekaj minut guganja pred spanjem pa je tudi odlična skupna aktivnost za starše in otroke. 

Dekle se guga na guglanici v dnevni sobi.
Namestitev gugalnice lahko popestri prostor in vas napolni s kančkom počitniške energije.

Za umetniške duše: dom kot galerija! 

Se po svojo dozo umetnosti pogosto odpravite v bližnji muzej ali na kako razstavo? Zakaj ne bi v “muzej” spremenili kar lastnega domovanja? Umetnine lahko popestrijo prav vsak prostor - tudi kopalnico ali shrambo! Brez strahu sledite svojim občutkom in okusu ter izberite elemente, ki v vas zbujajo prijetne občutke, vas navdihujejo, morda celo spominjajo na kako posebno obdobje vašega življenja? Naj bo opremljanje doma vaš naslednji umetniški projekt! Če pa se tudi sami umetniško udejstvujete, pa še toliko bolje, saj na ogled lahko postavite tudi lastna dela. 

Zakaj ne bi na hodnik obesili slike z živimi barvami, ki bo popestrila vašo pot iz prostora v prostor ter vas ob prihodu domov napolnila z energijo? Dnevna soba lahko z nekaj kipi postane portal v pretekla obdobja in zanimive sloge. Ste v izložbi lokalnega ateljeja zagledali zanimivo umetniško delo? Ne hodite si ga le ogledovat, temveč mu nov dom poiščite na eni od polic svoje dnevne sobe ali spalnice. Če ste dovolj drzni, lahko umetniška dela postavite v center svojih bivalnih prostorov. Kip na sredini dnevne sobe - zakaj pa ne? 

Dekorirana moderna dnevna soba s slikami.
Če ste dovolj drzni, lahko umetniška dela postavite v center svojih bivalnih prostorov.

Hram zdravega življenjskega sloga 

Zgodba, ki jo mnogi predobro poznamo: ogromno časa in denarja posvetimo organizaciji fitnes sobe ali fitnes kotička, nato pa rekviziti mnogokrat neslavno končajo kot stojala za naše obleke, medtem ko svojo funkcijo le redko opravljajo. A če si dneva ne predstavljate brez vadbe, hkrati pa ne želite vložiti v poseben vadbeni prostor ali zanj niti nimate dovolj površine, obstajajo tudi druge rešitve! Naj bo vaša oprema multifunkcionalna! 

Drog sredi dnevne sobe je lahko čudovit okrasni element, hkrati pa popoln pripomoček za vse popularnejšo vadbo ob drogu ali za hiter trening z elastikami. Obok na prehodu med prostori tudi z drogom za zgibe. Tako boste pri premikanju po hiši lahko spontano opravili nekaj dvigov in spontano poskrbeli za zdrav življenjski slog - brez da bi se morali soočiti s “strašljivo” mislijo na obisk domačega fitnesa in pripravo nanj … 

Če obožujete les, razmislite o letveniku, ki zavzame malo prostora, se odlično zlije z lesenim ambientom, hkrati pa omogoča izvedbo neštetih koristnih vaj. Ko ga ne potrebujete, ga lahko še vedno spremenite v priročen obešalnik … 

Mlada ženska telovadi v spalnici na preprogi.
Če si dneva ne predstavljate brez vadbe, naj bo vaša oprema multifunkcionalna!

Dom: sprehod skozi spomine

Radi potujete in z vsakega potovanja prinesete kakšen spominček? Zakaj ne bi spominov na čudovite trenutke razstavili po hiši? Školjke, pesek, kamni s plaže na Hrvaškem kot estetski dodatek pri vhodu, leseni mini tuk-tuk s popotovanja po Tajski, ki krasi poličko v dnevni sobi, imitacija švicarskega sira, v katerega luknje lahko odložite ključe vhodnih vrat – razstavite svoje spomine, da bo vsak dan kot ponovni kratek pobeg daleč, daleč proč, pa četudi samo v mislih.

Morske školjke in svečnik na klubski mizici v dnevni sobi.
Razstavite svoje spomine, da bo vsak dan kot ponovni kratek pobeg daleč, daleč proč.

Da bo poseben že prvi korak … 

Vhod je eden ključnih elementov zunanjosti hiše. Slog, barve in dodatki vhodnih vrat so namreč eden najopaznejših delov pročelja, hkrati pa predstavljajo odlično priložnost, da z njimi izrazimo svoj edinstven slog. In to šteje bolj, kot si morda mislimo … 

Individualno zasnovana, stilsko dovršena in kakovostna vhodna vrata niso “statusni simbol” za razkazovanje sosedom. So del vašega domovanja, ki ga ob povratku na domači prag zagledate najprej, del doma, s katerim najprej pridete v stik. Vhodna vrata so tako simbol domačega, nenehnega vračanja v znano okolje, vaš varen pristan, k družini, najbližjim, domačim ljubljenčkom … Prav zato je tako pomembno, da so vrata oblikovana po našem okusu, da nam je ob pogledu nanje prijetno oz. da nas ob njihovi estetski dovršenosti prevzameta zadovoljstvo in pozitivna energija. 

Pot do unikatnega vhoda, ki vas bo ob prihodu na domači prag vsakič znova očaral, pa je z Inothermovim konfiguratorjem vhodnih vrat preprostejša ter hitrejša kot kadar koli prej. Z le nekaj kliki lahko naša aluminijasta vhodna vrata prilagodite popolnoma po svojem okusu in po svojih željah. Naj gre za dimenzije, barvo, zasteklitev, držala ali dodatke, kakršen je Inosmart, eden najnaprednejših pametnih sistemov za odpiranje vrat na trgu - mejo predstavlja le vaša domišljija.

Mlad par preizkuša konfigurator vhodnih vrat Inotherm.

Preizkusite Inothermov prenovljeni konfigurator vhodnih vrat in ustvarite vhod, kakršnega ste si vedno želeli.

Ste izvedeli vse, kar potrebujete?

Seveda, ta stran me je prepričala
Zanima me samo še nekaj malenkosti
Za končno odločitev potrebujem več podatkov
Z vsebinami na strani si težko pomagam
Predstavljene informacije so nekoristne

(6 ocen, 4,3)

Zahvaljujemo se za vašo oceno!

Oceno za to stran ste že oddali.