Blog

Kako izbrati prava vrata za svojo hišo?

Aluminij, les ali plastika? Moderna eleganca ali dobra stara klasika? Kaj pa kakovost in protivlomna zaščita? Če tudi sami ravnokar izbirate zunanja vhodna vrata, vam ta vprašanja zagotovo niso tuja. In ker imajo vsake oči svojega malarja, vsak material pa svoje zagovornike, je odločitev v poplavi mnenj in informacij pogosto izjemno težka. Kot strokovnjaki na področju zunanjih vrat smo se prav zato odločili, da vam olajšamo izbiro in za vse, ki kupujete nova vhodna vrata za hišo, pripravimo pregled najpomembnejših informacij.

V tem članku vam bomo na razumljiv in preprost način predstavili najpogostejše tipe vrat, nato pa vam razkrili, na kaj morate biti pri končni odločitvi posebej pozorni.

Vhodna vrata so obraz vašega doma


Vhodna vrata za hišo so naložba za daljše časovno obdobje, zato je še toliko pomembneje, da z njihovo izbiro zadenete žebljico na glavico. So namreč bistven del arhitekturne zasnove vsakega doma, saj objektu dajo obraz, prebivalcem pa zagotavljajo varnost in toplino.

O tem, da imajo zunanja vhodna vrata poleg praktične tudi pomembno simbolno vlogo, priča že ljudsko izročilo, po katerem so vrata zrcalo hiše«. Izražajo namreč našo identiteto, naš edinstven slog, ki ga predstavimo vsakemu, ki nanje potrka.

Tudi v modernem času vhodna vrata za hišo ne glede na napredek in spremembe na področju materialov, izdelave ali sloga ohranjajo močno simbolno sporočilnost. Samo pomislite, v koliko besednih zvezah nastopajo.

In če na eni strani simbolizirajo prehajanje, so na drugi stalnica našega vsakdana. Že od najzgodnejših obdobij človekovega razvoja namreč ljudem dajejo mir, toplino in zasebnost. Ne glede na slog objekta ali način gradnje so tako rekoč vseprisotna.

Kako torej kupiti vhodna vrata, s katerimi bomo zadovoljni tako v praktičnem kot estetskem smislu? Kako zagotoviti dobro razmerje med sprejemljivo ceno ter kakovostjo na dolgi rok? So dražji izdelki nujno boljši? Brez skrbi, vrata do odgovorov so vam v nadaljevanju članka široko odprta!

Kateri material za vhodna vrata torej izberem?

Najprej je treba jasno poudariti, da na to vprašanje ni enotnega odgovora. Najboljši material za vhodna vrata je tisti, ki ustreza vašim potrebam in seveda okusu. Prav vsak ima namreč svoje prednosti in slabosti. Toda kateri sploh so najpogostejši materiali, ki jih proizvajalci vrat ponujamo?

To so les, plastika ali aluminij. Vse bolj se sicer uveljavljajo tudi vhodna vrata s kombinacijami materialov, denimo lesa in aluminija, pogost pa je tudi preplet aluminija in plastike.

Dandanes, ko je ekološka zavest v porastu, tudi pri Inothermu prednost dajemo predvsem trajnostni proizvodnji in okolju prijaznim materialom, pozornost pa namenjamo tudi preprostemu vzdrževanju.

Poglejmo si, kako se na teh in še drugih področjih obnesejo lesena, plastična in aluminijasta vhodna vrata.

Aluminijasta vhodna vrata so stilska, varna in energetsko učinkovita

Aluminijasta ali alu vhodna vrata so po zaslugi svoje obstojnosti in elegance na trgu vedno bolj priljubljena. Aluminij je namreč eden izmed najbolj vzdržljivih materialov z zelo dolgo življenjsko dobo. Obenem gre za ekološki material, ki se v celoti reciklira.

V preteklosti so alu vrata in okna izbirali predvsem za velike poslovne objekte z velikimi dimenzijami elementov, danes pa vse pogosteje krasijo tudi pročelja stanovanjskih objektov. Zaradi številnih prednosti se namreč zanje odloči vedno več kupcev. Poglejmo si torej, kateri so njihovi glavni aduti …

Najpomembnejše odlike alu vhodnih vrat so naslednje:

 • izjemna raven obstojnosti,
 • konstrukcijska stabilnost,
 • izjemna zvočna in toplotna izolativnost,
 • dobra protivlomna zaščita,
 • skoraj neomejene možnosti prilagoditve številnim oblikam in slogom objektov – tako za tradicionalne kot moderne gradnje.

Zunanja vhodna vrata iz aluminija so zaradi svoje energetske učinkovitosti primerna tako za adaptacije kot tudi za pasivne gradnje. Običajno so prašno lakirana v poljubni barvi stranke, ki je obstojna na UV sevanje in poskrbi, da vrata tudi po več letih in ne glede na vreme ohranijo svoj prvotni izgled.

Alu zunanja vrata so na voljo v sijaj, mat ali strukturnih barvnih izvedbah. Vedno bolj priljubljene postajajo imitacije lesnih struktur in drugih dekorativnih dekorjev. Tako so možnosti v smislu oblike in barv, pa tudi stekel, dimenzij in dodatnih elementov praktično neomejene.

Vhodna vrata iz aluminija so v primerjavi z modeli iz drugih materialov nekoliko dražja, a se naložba vsekakor izplača. So namreč kakovostna in obstojna, vašemu domu pa dajo osebno noto in prepoznavnost.

Če se odločate za alu vhodna vrata, bodite pozorni na konstrukcijske rešitve proizvajalca, debelino vratnih profilov in kakovost vgrajenih komponent. Našteti dejavniki zagotavljajo dolgoročno stabilnost, toplotno in zvočno izolativnost, varnost ter dolgo življenjsko dobo izdelka ob minimalnem vzdrževanju.

Lesena vhodna vrata so večna klasika

Z lesom se dandanes srečamo praktično na vsakem koraku, saj gre za čudovit material, ki ga industrija in oblikovalci vseskozi na novo odkrivajo. Iz njega nastanejo tudi čudovita zunanja vhodna vrata. Slednja imajo obenem tudi najugodnejši ekološki profil, saj so izdelana iz trajno obnovljivega naravnega materiala.

Vhodna vrata iz lesa s svojimi individualnimi barvami, teksturami in strukturo zgradbam vseh vrst vdahnejo edinstven pečat in stilsko zaokrožijo celosten slog stavbe. Les obenem kot naraven material namreč s svojim nezamenljivim izvirnim šarmom nudi ugodno bivanjsko klimo, ki enostavno vabi k dobremu počutju.

Predvsem je pomembno, da izberete pravo vrsto lesa, ki omogoča funkcionalnost in dolgo življenjsko dobo v vsakršnih vremenskih in temperaturnih razmerah. Les je namreč naraven, živ material, na katerega vplivajo številni zunanji dejavniki.

Prav zato zunanja vhodna vrata iz lesa kljub vedno kvalitetnejšim zunanjim premazom zahtevajo nekoliko več vzdrževanja kot denimo plastična ali alu vrata. Priporočljivo je namreč, da lesena vrata vedno ustrezno zaščitite pred zunanjimi vplivi. To vključuje vsaj občasno barvanje in lakiranje, zelo koristna pa je tudi izbira nadstreška.

Obstaja pa tudi odličen kompromis med domačnostjo lesa in trpežnostjo aluminija: aluminijasta vhodna vrata z lesnim dekorjem. Gre za vrata, v celoti izdelana iz aluminija, na katera se nato s postopkom sublimacije odtisne izbrani vzorec lesa. Končni rezultat je vratno krilo, ki ga skorajda ne moremo ločiti od lesenega, dokler ne potrkamo nanj.

Aus diesem Grund benötigen auch Haustüren aus Holz trotz moderner Farbanstriche im Vergleich zu etwa Aluminium- oder Kunststofftüren auch etwas mehr Pflege und Wartung. Deshalb sollten Holztüren vor Außeneinflüssen ständig gut geschützt sein und gelegentlich nachgestrichen oder nachlackiert werden. Empfehlenswert wäre auch ein Vordach.

PVC vhodna vrata so ugodna in zanesljiva izbira

V primerjavi z ostalimi materiali ali vrstami stavbnega pohištva so PVC vhodna vrata iz polivinil klorida najcenejša opcija. Med njihove odlike spadajo predvsem:

 • nizka teža
 • visoka zvočna in toplotna izolativnost in
 • dolga življenjska doba.

Imajo pa PVC vrata tudi slabe lastnosti, saj niso najbolj okoljsko vzdržna. Poleg tega je plastika umeten material, ki se ob visokih temperaturah upogne, kar posledično privede do ukrivljanja in slabšega tesnjenja vrat.

Prav tako je ob nakupu treba preveriti, če so pri izdelavi uporabljeni PVC profili odporni na UV sevanje. Če temu ni tako, se lahko zgodi, da ob direktni sončni izpostavljenosti porumenijo ali celo razpokajo.

Da bo nakup vhodnih vrat popolnoma preprost …

Tako, sedaj poznate vse tri najpomembnejše tipe vhodnih vrat, vključno z njihovimi prednostmi in slabostmi. Čas je torej, da spoznamo še kriterije, ki jih morate ob nakupu zunanjih vrat upoštevati ne glede na to, za katerega od zgornjih tipov se odločite.

Upoštevajte razlog za nakup vhodnih vrat in svoje potrebe

Pri nakupu vhodnih vrat za hišo je pomembno vedeti, zakaj kupujemo nova vrata oziroma kaj od slednjih sploh potrebujemo in pričakujemo. V nasprotnem primeru se lahko kaj hitro opečemo z napačno izbiro ali celo nakopljemo dodatne stroške.

Lahko gre enostavno za to, da ste objekt na novo zgradili in so zunanja vhodna vrata nujna investicija. V tem primeru morate seveda upoštevati slog celotne zgradbe, način gradnje ter številne druge dejavnike.

Če pa ste se za menjavo vhodnih vrat odločili zaradi dotrajanosti in poškodb, zaradi katerih ta ne ustrezajo več celostni podobi vašega doma, bodite posebej previdni. Razmislite o dejavnikih, ki so vplivali na vaša stara zunanja vrata in kot zamenjavo izberite model, ki bo pogojem bolje kljuboval.

Velikokrat na odločitev za obnovo doma vpliva tudi dolgoročni energetski prihranek. Za dobro izolacijo so namreč poleg zunanjega toplotnega ovoja vašega doma odgovorni tudi kakovostna okna ter energetsko učinkovita vhodna vrata. Če se želite izogniti toplotnim izgubam, je izolacija seveda jasna prioriteta.

Vhodna vrata za hišo se lahko menjajo tudi zaradi nefunkcionalnosti. Če v prostoru denimo primanjkuje svetlobe, se odločite za vrata z vgrajenim steklom.

Zelo priporočljivo je, da se pri izbiri vrat posvetujete tudi s strokovnjakom, ki bo prisluhnil vašim željam in vam ponudil najboljšo rešitev. Zaupajte mu svoje želje in potrebe, predvsem pa, kaj vas je na starih vratih motilo. Na tej osnovi boste lahko skupaj našli kar najboljšo alternativo.

Pomembno je, da izberete izgled vrat, ki predstavlja vaš osebni slog, vašemu domu pa daje toplino in prepoznavnost. Pri podjetju Inotherm denimo lahko zasnujemo vhodna vrata, ki so prilagojena vašim specifičnim željam in okusu.

Kaj pa dimenzije vrat? Se vrata po naročilu izplačajo?

Dimenzija vhodnih vrat za hišo, sploh pri načrtovanju novega objekta, je zelo pomembna. Trend modernih sodobnih gradenj se namreč nagiba k večjim dimenzijam, vrata pa pogosto krasi tudi obsvetlobni dodatek na eni ali obeh straneh.

Vrata z obsvetlobami vsebujejo veliko stekla, ki je nepogrešljiv detajl za sodobne moderne objekte. Takšna vrata prepustijo veliko svetlobe, ki hodnik napolni s toploto in energijo.

Za moderne večje objekte z visokimi stropi, kjer vrata običajno segajo do stropa, so na voljo tudi vrata izjemnih višin. Vrata so lahko tudi dvokrilna, kar še dodatno poudari veličino in prefinjenost vašega vhoda.

Lahko se odločite za nakup vrat iz zaloge, torej v serijskih dimenzijah, ali pa za izdelek, narejen popolnoma po meri in vaših željah.Vhodna vrata, narejena po naročilu, so resda nekoliko dražja, vendar se popolnoma ujemajo z vašo zidno odprtino. Tako od vas ne bodo zahtevala kompromisov in dodatnih stroškov za zidarska in pleskarska dela.

Prava barva vrat poskrbi za značaj!

Izbira barve vrat je odvisna od sloga in celostne podobe vašega doma. Odvisna je od številnih dejavnikov, npr. arhitekturnega sloga hiše, barve fasade, oken in drugih zunanjih vrat na objektu. Lahko sicer pokažete tudi svojo drznost in se odločite za nenavadne barvne kombinacije.

Lahko izbirate med eno barvno ali dvobarvno različico vrat. Barvne kombinacije lahko kombinirate tudi z emajliranimi dekorativnimi stekli.

Zelo pomembo je, da izbira barve poteka pri dnevni svetlobi. V primeru barvnih kombinacij je priporočljivo barvne vzorce preveriti na objektu, kjer so prisotni različni svetlobni vplivi okolice. Ti lahko namreč delno vplivajo na končni izgled barve vrat. Kar izgleda lepo v salonu, vas morda ne bo navdušilo na objektu samem, velja pa tudi obratno.

Če želite biti v koraku s trendi, morate seveda upoštevati tudi odtenke, ki so v določenem trenutku popularni oz. ustvarjajo brezčasne kombinacije. Takšna je denimo črna ali siva na beli ali svetli fasadi, odlično pa se obnesejo tudi bela vrata na sivi površini. Tudi les z vsemi svojimi odtenki ni nikoli iz mode.

Seveda pa se vedno lahko odločite tudi za barve, ki so vam všeč in poosebljajo vas, ne glede na trende. Obstaja pa trend, ki je prav zares večen in v katerega se vedno izplača vložiti. Vas zanima, kateri? Berite dalje …

Varna vhodna vrata so ena najboljših naložb!

Tako je, trend višanja varnosti je tisti, v katerega je vredno investirati ne glede na sloge, barve in materiale. V Evropi je v zadnjih dveh letih zaradi različnih državnih spodbud in večje ozaveščenosti sicer zaznan upad vlomov, a statistike še zdaleč ne povedo celotne slike!

Opozoriti je namreč treba, da v statističnih podatkih ni zabeleženo število poskusov vlomov. Kakovostna protivlomna vrata za hišo bodo namreč vlomilca pri dejanju zaustavila ali ga vsaj odvrnila od poskusa, da vlomi v vaš dom. Slabo zavarovana vrata in okna so zato kljub naraščajoči varnosti še vedno glavni dejavnik tveganja v primeru vlomov. Varnost tako ostaja eden ključnih elementov vhodnih vrat.

Pri izbiri varnostne opreme vhodnih ali pomožnih vrat bodite pozorni na:

 • debelino in sestavo profila,
 • nasadila, ki morajo vsebovati varnostne elemente,
 • cilinder,
 • debelino stekla in
 • ključavnico, ki mora biti večtočkovna.

Ko govorimo o varnosti našega doma, nam le celota vgrajenega stavbnega pohištva v določeni stopnji varnosti, pomeni zanesljivo protivlomno varnost.

V primeru vloma se mora namreč vse zgoditi v nekaj sekundah. Uspešen vstop v hišo ali stanovanje v povprečju ne traja dlje kot tri minute. V tem času je zaščita pred vlomom odvisna od varnostnih komponent vrat in oken. Za stanovanjske hiše v urbanih območjih je glede na lokacijo priporočljiv varnostni razred RC1 ali RC2. Protivlomni razredi so opredeljeni za okna in vrata in so plod sodelovanja proizvajalcev oken in vrat, policije ter zavarovalnic.

Dodatno možnost za še boljšo zaščito vašega doma ponujajo elektronski senzorji za zaklepanje, ki jih je mogoče vgraditi ne glede na profil oken in vrat. Senzorji neopazno in zanesljivo poročajo, katera vrata in okna so odprta ali zaprta. Kot detektorji vlomov so zasnovani tako, da so sistemsko nevtralni in jih je mogoče kombinirati s vsemi komercialno dostopnimi alarmnimi sistemi.

Pomemben varnostni vidik je tudi način zaklepanja. Vedno več kupcev se pri nakupu vhodnih vrat odloči za električni sistem odklepanja in zaklepanja vrat. Najpopularnejši sistem je čitalec prstnih odtisov, ki v kombinaciji z motorizirano večtočkovno ključavnico zagotavlja najvišji nivo varnosti. Z naprednimi električnimi sistemi je skrb za odklenjenimi vrati, pozabljenimi ali izgubljenimi ključi, preteklost.

Inosmart poskrbi za varnost vhodnih vrat za hišo.

Prihranite na energiji s toplotno izoliranimi vrati

Najpomembnejša naloga toplotne izolacije v vhodnih vratih za hišo je zadrževanje toplote znotraj prostora. Ob toplotni izolaciji najprej pomislimo na dobra okna, vendar toplotne in ventilacijske izgube nastanejo tudi zaradi slabih vhodnih ali pomožnih zunanjih vrat.

Sodobna vhodna vrata ob kvalitetni vgradnji zagotavljajo zaščito pred zunanjimi vremenskimi vplivi, kot sta vročina in mraz. Toplotna izolacija vrat pa poskrbi, da preprečimo večje toplotne izgube, s tem pa privarčujemo na stroških ogrevanja v zimskih ali hlajenja v poletnih mesecih.

Priporočljiva vrednost toplotne prepustnosti za vhodna vrata se giblje do U= 1,3 W/m2K. Za pasivne gradnje je pogoj, da je vrednost toplotne prevodnosti enaka ali nižja od U= 0,9 W/m2K. Nižja kot je U vrednost, boljša je toplotna izolacija.

Zvočna izolacija vrat je bistvena za dobro počutje

Zvočna izolacija vrat je predvsem v današnjem vselej hrupnem vsakdanu ključna za udobje bivanja.

Iz okolice namreč neprestano prejemamo kopico šumov in različnih zvokov, naše akustično udobje pa je zato odvisno tudi od zaščite pred izpostavljenostjo hrupu. Dolgotrajna izpostavljenost slednjemu pomembno vpliva tako na naše vsakdanje počutje, raven stresa ter seveda na zdravje.

Zvočna izolacija vrat je odvisna od vgrajenega materiala, njegove debeline, kakovosti izdelave in tesnjenja površin. Za vhodna vrata je priporočljiva zvočna izolacija vrat med 30 in 40 dB.

Kakovostna vrata zahtevajo kakovostno vgradnjo

Skoraj smo že pri koncu, a vseeno ne moremo mimo teme, ki lahko znatno vpliva na vašo raven zadovoljstva z izbranim vhodom. Še tako lepa in kakovostna vrata namreč lahko zaradi slabe vgradnje pokvarijo vtis.

Kakovostna vgradnja vhodnih vrat je ključna za zagotavljanje funkcionalnosti v življenjski dobi vrat. Le kvalitetna vgradnja zagotavlja, da bodo vaša nova vhodna vrata za hišo več desetletij zagotavljala brezhibno delovanje in odlično zvočno ter toplotno izolativnost. Prav zato vam toplo svetujemo, da to opravilo prepustite izkušenim strokovnjakom.

Toda tudi strokovnjaki vrat ne vgrajujejo vedno na enak način. Slednjih je namreč več in se med seboj pomembno razlikujejo.

Lahko se odločite za klasično montažo vrat, kjer se režo med podbojem in zidom zalije s poliuretansko peno ali drugim izolativnim materialom, podboj pa se pričvrsti s sidri ali vijaki.

Na drugi strani se vedno več strank odloča za montažo po smernicah RAL. Gre za postopek, ki vam ga toplo priporočamo tudi mi, saj je energetsko učinkovit. Mojstri, ki delujejo v skladu s smernicami RAL, namreč uporabljajo sistem vgradnje s tesnjenjem fuge med oknom in objektom na treh ravneh - notranji, vmesni in zunanji. Pri tem velja načelo "znotraj tesneje kot zunaj", zato mora biti:

 • notranji stik (stik med okvirjem in ometom) neprepusten za zrak ali vlago;
 • vmesni del oziroma srednji sloj toplotno izoliran in maksimalno tesen;
 • zunanji stik neprepusten za vodo, tako da prepreči vdor dežja in vetra, prepušča pa vodno paro.

Montaža po načinu RAL je tudi pogoj za subvencijo EKO sklada, tako pri novogradnji kot zamenjavi vrat ali oken.

Kako pa vhodna vrata vzdržujemo?

Na vhodu v vašo novo ali obnovljeno hišo se sedaj morda že bleščijo čudovita nova zunanja vrata, ki so kakovostno vgrajena in vam vsakič, ko stopite skoznje, povzročajo neizmerno zadovoljstvo. Če to drži, se zagotovo sprašujete, kako poskrbeti za novo pridobitev, da bo brezhibno delovala in ohranila izgled tudi več let. Brez skrbi, tudi na tem področju vam z veseljem priskočimo na pomoč.

Zunanja vhodna vrata so dnevno izpostavljena številnim vplivom zunanjega okolja, zato pravilna zaščita in vzdrževanje predstavljata temelj za njihovo dolgo življenjsko dobo. Največja nevšečnost so zagotovo vremenske spremembe, ki prinašajo temperaturna nihanja, prah in drugo umazanijo.

Pri tem smo že uvodoma nakazali, da določeni materiali potrebujejo več nege in boljšo zaščito kot drugi. Največ pozornosti tako terjajo lesena vrata, ki jih je treba zaščititi tako pred soncem kot tudi pred vlago. Prav tako je vsakih nekaj let treba obnoviti barvo ali lak. Z rednim čiščenjem s specialnimi čistili za les zagotovimo, da vrata ostanejo lepa daljše časovno obdobje.

Aluminijasta vhodna vrata na drugi strani ne zahtevajo veliko nege in vzdrževanja. Dovolj je že, če jih nekajkrat letno očistite s specialnimi čistili za aluminijaste barvane površine ali blagim pH nevtralnimi ali alkalnim čistilom. Najboljše učinke nege vhodnih vrat sicer dosežete z originalnimi čistilnimi sredstvi.

Inotherm čistila za zunanja vhodna vrata

Čiščenja vrat vedno se vedno lotite pri zmernih temperaturah, pri katerih površina čiščenja ne preseže 25 stopinj Celzija. Po čiščenju material obrišite z mehko krpo.

Za konec …

Vhodna vrata za hišo so eden najbolj izpostavljenih elementov objekta. Skozenj prehajamo večkrat dnevno, izpostavljena so temperaturnim nihanjem in drugim vremenskim pojavom, ščitijo pa nas tudi pred nepovabljenimi gosti. Prav zato ni pomembno le, da so lepa, temveč tudi, da so kakovostno izdelana in vgrajena, primerno izolirana ter da nudijo primerno protivlomno zaščito.

Upamo, da vam bo tale prispevek vsaj malce olajšal iskanje pravih vhodnih vrat ter pomagal, da boste izbrali popoln model zase. In če imate še kakšno dodatno vprašanje, vam naša strokovna ekipa z veseljem pomaga z dodatnimi informacijami. Kontaktirajte nas in v najkrajšem možnem času se bomo odzvali.

Pogosta vprašanja (FAQ)

Je mogoče vhodna vrata za hišo kupiti tudi preko spleta?

Seveda, in to tudi zelo kakovostna vhodna vrata, kakršna so Inothermova. Za tiste, ki radi nakupujete iz udobja lastnega doma, smo pri Inothermu ustvarili sodobno nakupno izkušnjo v popolnoma digitalnem formatu. Tako se lahko za začetek kar z miško sprehodite po našem virtualnem prodajnem salonu, nato pa v konfiguratorju vhodnih vrat ustvarite vhod popolnoma po svoji meri. Po zaslugi intuitivnega uporabniškega vmesnika je proces hiter in preprost, svojo konfiguracijo pa lahko delite tudi s svojim arhitektom ali najdražjimi oz. jo shranite in kasneje dokončate. Če za ustvarjena vrata oddate povpraševanje, vam naši strokovnjaki v manj kot 24 urah posredujejo tudi informativno ponudbo. Konfigurator deluje tako na računalniku kot tudi na tablici ali pametnem telefonu.

Kateri material je najboljši za vhodna vrata?

Najbolj priljubljeni materiali za vhodna vrata so PVC, les in aluminij. Vsi imajo svoje prednosti, predvsem les in aluminij. Tako lesena kot tudi aluminijasta vhodna vrata so znana po dobrih izolativnih lastnostih in številnih slogovnih možnostih. Imajo pa aluminijasta vrata rahlo prednost na področju energetske varčnosti in življenjske dobe. Po zaslugi inovativnih izolativnih polnil so lahko izjemno dobro izolirana, če so kakovostno prašno lakirana, pa skoraj ne zahtevajo dodatnega vzdrževanja. Tako jih v primerjavi z lesenimi vrati ni treba lakirati ali ponovno barvati, saj ob rednem čiščenju tudi po več letih izgledajo kot nova.

Koliko stanejo zunanja vhodna vrata?

Cene zunanjih vhodnih vrat ni mogoče podati, če ne poznamo specifik, kot so material, dimenzije, zasteklitev in druga dodatna oprema. Večina vrat – tudi vsa Inothermova – je unikatnih, izdelanih po željah naročnika, zato so tudi cene individualne. In kako potem denimo izvedeti, koliko bi okvirno stala aluminijasta vhodna vrata po vašem okusu? Ena od rešitev je uporaba Inothermovega konfiguratorja vhodnih vrat. Z njegovo pomočjo lahko v nekaj minutah ustvarite vhodna vrata po svojem okusu. Najprej izberete svoj najljubši model in mu prilagodite dimenzije, barve, zasteklitev in druge dodatke. Nato oddate povpraševanje za svojo konfiguracijo in že v 24 urah vam odgovorimo z informativno ponudbo.

Kako izbrati vhodna vrata za hišo?

Ko izbirate vhodna vrata za hišo, se morate najprej odločiti za material in slog - poleg barve tudi za dodatke, kot je zasteklitev ali držalo. Želite rustikalno oblikovana lesena ali moderna aluminijasta vrata? Pomembno je, da izberete takšna, ki se podajo zunanjosti oz. pročelju vaše hiše. Ključna je tudi izbira dimenzij, pri čemer je pomembno, da zidno odprtino izmeri izkušen strokovnjak ter tako zagotovi brezhibno prileganje. Posebej pomembno je izbrati tudi primerno zaščitno opremo – večtočkovno ključavnico, odebeljeno vratno krilo ali inteligentni sistem, ki omogoča samodejno zaklepanje in odklepanje brez ključa.

Katera so najboljša vhodna vrata?

Najboljša vhodna vrata so tista, ki ustrezajo tako slogu vaše hiše kot tudi vašim potrebam in zahtevam. Bistveno je, da so odporna na zunanje dejavnike, se ne krivijo, obenem pa zagotavljajo visoko raven izolativnosti in protivlomne zaščite. Kljub temu, da je mogoče iz vsakega od najpriljubljenejših materialov za vrata izdelati kakovosten izdelek, se prav vsakomur splača razmisliti o aluminijastih vhodnih vratih. Aluminij je sodoben material, iz katerega brez težav ustvarimo vrata v kakršnem koli slogu, ki so za nameček odlično izolirana in lahko ponudijo odlično varnost.

Ste izvedeli vse, kar potrebujete?

Seveda, ta stran me je prepričala
Zanima me samo še nekaj malenkosti
Za končno odločitev potrebujem več podatkov
Z vsebinami na strani si težko pomagam
Predstavljene informacije so nekoristne

(2 oceni, 5,0)

Zahvaljujemo se za vašo oceno!

Oceno za to stran ste že oddali.