Blog

Pripravimo vhod na zimo

Aluminijasta vhodna vrata, ki so pripravljena na hladen čas, ki prihaja.

Ko zunaj pritisne mraz, dnevi pa se pričnejo krajšati, je toplo in varno zavetje doma zares neprecenljivo. Takrat še posebej pomembno vlogo odigrajo vhodna vrata, ki nas ne ščitijo le pred vse nižjimi temperaturami, temveč tudi pred vlomilci, ki v objemu teme prežijo na svojo priložnost.  

Aluminijasta vhodna vrata INOTHERM že serijsko odlično kljubujejo hladnemu in vlažnemu vremenu, obenem pa zagotavljajo visoko raven protivlomne varnosti. A ker želimo, da bi vam v prihajajočih mesecih še posebej učinkovito služila, smo zbrali nekaj nasvetov, kako svoj vhod še dodatno pripraviti na jesensko-zimske izzive.  

Aluminijasta vrata so sama po sebi že kvalitetna, z nekaj nasveti pa jih lahko za zimo še bolje zaščitite.

Aluminijasta vhodna vrata so vaš zaveznik v boju proti mrazu in vlagi  

Alu vhodna vrata niso zmagovalna izbira le, ko gre za izolativne lastnosti. Aluminij namreč odlikuje tudi izjemna konstrukcijska stabilnost, po zaslugi katere vratno krilo odlično prenaša temperaturna nihanja in ohranja svojo prvotno obliko.  

Tako se vhodna vrata iz aluminija tudi v primeru večjih temperaturnih obremenitev, ki nastopijo posebej v zimskem času, ne krivijo, temveč zanesljivo tesnijo in nudijo izjemno raven toplotne izolacije. Pri INOTHERMU obenem večino modelov prašno lakiramo v lastni avtomatizirani lakirnici, zato je njihova površina odporna tudi na UV sevanje ter v vseh razmerah ohrani prvoten izgled.  

Sama krila aluminijastih vhodnih vrat tako ne zahtevajo posebne priprave na hladne in vlažne dni, seveda pa morajo biti pravilno nastavljena. Le takšna vrata namreč zagotavljajo popolno naleganje, s tem pa preprečijo uhajanje toplote oz. prehajanje hladnega zraka v objekt. Zato je priporočljivo, da vsaj enkrat letno, posebej pred pripravo na zimo, preverite nastavitev vrat in se po potrebi posvetujete s strokovnjakom.  Nekaj več pozornosti kot samim krilom pa velja posvetiti njihovim gibljivim delom, torej okovju in ključavnicam.  

Vratno krilo ne zahteva posebne priprave, gibljivi deli, kot je naprimer ključavnica, pa.

Naj bodo vitalni deli očiščeni in naoljeni  

Bistvenega pomena pri pripravi alu vrat na zimo je, da gibljive dele, kot sta okovje in ključavnica, dobro očistite in naoljite. Tako se bodo vrata tudi v času nizkih temperatur brez težav odpirala in zapirala, ob odklepanju pa se ne boste spopadali z zatikanjem.  

Z rednim mazanjem ključavnice (vključno s kavlji in zapahi!) boste obenem podaljšali njeno življenjsko dobo ter se izognili morebitnim stroškom ob popravilu. Pravilno vzdrževanje je še posebej pomembno, če uporabljate pametno ključavnico (INOKEY ali INOSMART). Gladko delovanje gibljivih delov namreč preprečuje prekomerno obremenjevanje in s tem morebitno okvaro motornega pogona.  

Izberite udobje in priročnost samodejnega zaklepanja  

V tistih najhladnejših dneh se naložba v alu vrata s pametnim sistemom odpiranja še kako obrestuje. Inothermova rešitev INOSMART namreč omogoča odklepanje in zaklepanje brez uporabe ključa, kar ima številne prednosti:  

  • Napredni senzor za prstni odtis zagotavlja bliskovito prepoznavo prsta ter v sekundi odklene vrata. Tako lahko ob prihodu na domači prag takoj stopite na toplo, ne da bi na mrazu brskali za ključi.  
  • Če vam ni do snemanja rokavic, lahko izberete tudi odklepanje s pomočjo tehnologije NFC. Zgolj približajte mobilni telefon senzorju in vrata so odklenjena.  
  • Ključavnica z elektromotorjem vrata samodejno zaklene vsakič, ko se ta zaprejo, z nadzorom nad delovanjem gibljivih delov pa preprečuje njihovo prekomerno obrabo.  

Rešitev za ljubitelje naravnega: alu vrata z lesenim dekorjem  

Razmišljate, da bi pred zimo zamenjali vhodna vrata, pa ne veste, kateri material bi izbrali? Morda vas mika pristen izgled lesa, ne diši pa vam dejstvo, da ta zahteva nekoliko več vzdrževanja. Pri Inothermu se dobro zavedamo, kako priljubljena so lesena vhodna vrata in kako lepo se naravni vzorci podajo rustikalnim in klasičnim, pa tudi modernejšim objektom. Zato smo razvili rešitev, ki združuje najboljše iz sveta lesa in aluminija.  

Nekaj primerkov lesnega ali aluminijastega dekorja za vhodna vrata Inotherm.
Aluminijasta vhodna vrata lahko odenete v kar 30 različnih lesnih ali aluminijastih dekorjev.

Gre za alu vhodna vrata z lesnim dekorjem. To pomeni, da na vrata s pomočjo posebnega tehnološkega postopka odtisnemo vzorec lesa. Takšne modele je na prvi pogled skorajda nemogoče ločiti od lesenih, hkrati pa zagotavljajo vse bistvene prednosti aluminijastih vhodnih vrat – izjemne izolativne lastnosti, brezhibno tesnjenje in seveda strukturno trdnost. Tako boste povsem pripravljeni na vremenske obremenitve, hkrati pa bo vaš vhod ohranil domačo, tradicionalno toplino.  

Naše modele alu vhodnih vrat lahko odenete že v 30 različnih lesnih dekorjev, katerih ponudbo si lahko ogledate tudi na naši strani. Kako prepričljiv izgled lesa nudi takšna rešitev, pa si lahko ogledate tudi v našem salonu.  

Vsako varno zavetje potrebuje vhodna vrata s protivlomno zaščito 

Zimski čas ni neugoden le zaradi padca temperatur, temveč tudi, ker se znoči bistveno prej kot poleti. V takšnih razmerah na svoj račun hitro pridejo tako profesionalni kot priložnostni vlomilci, ki v temi lažje ostanejo neopazni. Ker ti večinoma vstopajo skozi glavni vhod, je še kako pomembno, da je ta primerno zaščiten.  

Osrednjo vlogo pri tem seveda igra protivlomna zaščita vrat. Zavedati se je namreč treba, da kakovostna in močna vrata že z izgledom odvrnejo marsikaterega nepridiprava od poskusa vloma. Če pa se ta vseeno poloti ključavnice ali stekla na vratih, bo ob skorajda nepremagljivi protivlomni tehnologiji hitro obupal in poiskal lažjo tarčo.  

Pripravite alu vhodna vrata na varno zimo  

Alu vhodna vrata INOTHERM so z varnostnega vidika že serijsko nared za temno zimo, saj že v osnovi nudijo izjemno visoko raven varnosti. K slednji prispevajo 5-točkovna varnostna ključavnica, nadpovprečno debeli zunanja in notranja aluminijasta plošča, varnostna rozeta, okrepljeni tečaji in poseben cilinder. Za popolno varnost vhoda v temnih zimskih dneh lahko izberete vrata z mednarodnim varnostnim certifikatom, in sicer v razponu od RC 1 do RC 3.  

Seveda pa lahko za varnost vhoda in doma v temnejšem delu leta naredite še več. Poglejmo si, kako lahko še učinkoviteje zavarujete svoja alu vhodna vrata in imetje.  

Zagotovite si nadzor s sistemom INOSMART  

Če ste si že omislili vhodna vrata s pametnim sistemom odpiranja, je sedaj čas, da izkoristite vse njihove prednosti. To, da se bodo vrata ob vsakem zapiranju samodejno zaklenila, je vredno zlata, a praktičnosti s tem še ni konec.  

Pametni sistem Inosmart za odpiranje in odklepanje vaših vhodnih vrat.
Na preprost način zavarujte svoj dom s pametnim sistemom odpiranja vhodnih vrat Inosmart.

Zelo prav vam bo namreč prišla tudi kontrola pristopa, ki beleži vse neuspešne poskuse odklepanja. Takoj boste denimo zaznali, da je bila v zadnjih dneh v sistem pogosto vnešena napačna numerična koda. Če za napačne vnose ni kriv nihče od domačih in sumite, da se v vaš dom poskuša nepooblaščeno prebiti tretja oseba, boste tako lahko nemudoma postali previdnejši in pozornejši.   

Odženite nepovabljene goste z osvetlitvijo  

Odsotnost naravne svetlobe lahko v zimskem času delno nadomestite z osvetlitvijo. Sistem INOSMART denimo že serijsko vključuje LED osvetlitev senzorja in kontrolne plošče, ki poskrbi, da okolica vhoda ni popolnoma v temi. S pomočjo mobilne aplikacije lahko celo prilagajate jakost osvetlitve in tako ustvarite ambient po svojem okusu.  

LED osvetlitev za vaša nova vrata Inotherm.
LED osvetlitev vhodnih vrat Inotherm lahko upravljate kar preko telefona.

Seveda toplo priporočamo tudi, da v bližino vhoda ali v nadstrešek namestite luč, opremljeno s senzorjem gibanja. Tako se bo okolica vašega vhoda razsvetlila vedno, ko bo senzor zaznal gibanje, vi pa boste pozornejši na dogajanje v okolici svoje hiše.  

Tudi nasploh vam svetujemo, da v objektu pustite prižgano vsaj eno luč, saj boste na ta način morebitnim vlomilcem posredovali signal, da je nekdo doma. Če so vaša vrata opremljena z ornamentnimi stekli, lahko luč prižgete tudi na hodniku in tako mimoidočim daste jasno vedeti, da je v hiši preveč življenja, da bi se lahko neopazno splazili vanjo.  

Preventiva se izplača, zato gojite dobre odnose s sosedi  

Seveda zadnji korak za zaščito vhoda in vhodnih vrat predstavlja namestitev videonadzornega sistema, nadzorno funkcijo pa lahko zanesljivo opravljajo tudi vaši sosedi. Če iz službe prihajate pozneje, jih morda lahko poprosite, da se občasno sprehodijo po vašem dvorišču in aktivirajo zunanja svetila, spotoma pa še preverijo, če je vse v najlepšem redu.  

Posebej če se nameravate v trenutnih razmerah, ko se novi koronavirus znova nekontrolirano širi, umakniti na vikend ali izolirati v pomožnem stanovanju, je pomoč sosedov še kako pomembna. In pri tem zopet pomaga prav INOSMART. S pomočjo aplikacije lahko namreč komur koli v trenutku omogočite vstop brez ključa, tako da lahko pooblaščena oseba občasno preveri stanovanje, začasno prižge luči, poskrbi za vašo pošto itd.  

Aplikacija vam omogoča celo, da točno določite datum in celo del dneva, ko lahko tretja oseba pride na kontrolo. Prav tako s pomočjo dnevnika vstopov, ki zabeleži zadnjih sto odklepanj, preverite, če se vaši sosedje ali znanci držijo dogovora, ter se tako prepričate, da nihče ne zlorablja vašega zaupanja.  

Ste izvedeli vse, kar potrebujete?

Seveda, ta stran me je prepričala
Zanima me samo še nekaj malenkosti
Za končno odločitev potrebujem več podatkov
Z vsebinami na strani si težko pomagam
Predstavljene informacije so nekoristne

(1 ocena, 1,0)

Zahvaljujemo se za vašo oceno!

Oceno za to stran ste že oddali.