Blog

Najbolj priljubljeni slogi vhodnih vrat – že poznate svojega?

Najbolj priljubljena vhodna vrata Inotherm, še otroci jih imajo radi.

Vhodna vrata so zrcalo duše vašega doma – in vaše osebnosti

Večna klasika, minimalizem, inovativnost, romantičnost ali drznost? Slogov vrat je skorajda toliko kot okusov, kar je dobra novica za vse, ki želijo svoja vhodna vrata uporabiti kot prvo ogledalo svoje osebnosti. A če svojo osebnost poznamo dokaj dobro, to morda ne drži tudi za ponudbo slogov vrat – kaj nam torej trg dandanes že ponuja? Preverimo!

Slogi vrat, njihove lastnosti in konkretni izdelki iz ponudbe

Za vas smo torej izbrskali najpogostejše in najbolj priljubljene sloge v zadnjih letih in preverili, v čem se med sabo razlikujejo. Upamo, da boste tako lažje ugotovili, kateri stil je idealen za vas, za še več navdiha pa vam bomo ponudili še nekaj predlogov čisto konkretnih izdelkov za vsakega od slogov, ki jih lahko najdete v naši bogati ponudbi. Ta vključuje več kot 400 modelov, od katerih lahko vsakega prikrojite povsem po svojih željah. 

Tik pred koncem pa smo vam pripravili še nasvet, kaj narediti, če v ponudbi ne najdete točno takšnih vrat, kot si jih želite. Rešitev je dejansko zelo enostavna.

Različni slogi vhodnih vrat.
Na slog vrat vplivajo številni dejavniki.

Ste za kratek potep?

Že po kratki vožnji do avstrijske Koroške, italijanskih Benetk, hrvaškega Pulja ali madžarske Budimpešte lahko hitro ugotovimo, da se slogi objektov in s tem tudi samih vhodnih vrat v naših sosednjih državah močno razlikujejo. In razlike postanejo še očitnejše, če se odpravimo malce naprej, recimo do Nemčije, Francije ali Velike Britanije.

Slogi vrat so se skozi zgodovino namreč razvijali na podlagi različnih okoliščin, kulturnih, političnih in družbenih sprememb. Prav zato ne preseneča, da boste v Londonu, vrtincu različnih kultur z vsega sveta, našli živo rdeča ali intenzivno modra vhodna vrata, spet pri pregovorno hladnih urbanih Nemcih pa bolj tradicionalne barve ali minimalistične oblike tako pročelij kot vhodnih vrat.

Kakšne sloge pa najdemo, če združimo različne države in današnjo ponudbo na trgu? Tole bo zabavna naloga!

Tradicionalna pisana vhodna vrata na Kitajskem.
Tradicionalna kitajska vrata z zelenimi in rumenimi polkni.

KLASIKA, KI NE GRE IZ MODE – IN SE PODA VSEMU

Pri oboževalcih klasike običajno najdemo vhodna vrata v beli, črni ali sivi barvi, ki tudi po svoji obliki ne odstopajo od znanega. V večno klasiko na področju vhodnih vrat spadajo predvsem lesena vhodna vrata, v zadnjem času pa jih vse pogosteje nadomeščajo tudi aluminijasta vrata. Inothermovi kupci se za tovrstne izdelke v prvi vrsti odločajo zaradi:

  • stabilne konstrukcije s serijsko vgrajenimi varnostnimi elementi za izjemno protivlomno zaščito;
  • dolge življenjske dobe in preprostega vzdrževanja;
  • nadpovprečne debeline vrat, izolativnega stekla in trojnega tesnjenja, ki zagotavljajo izjemno izolativnost in nižje stroške ogrevanja;
  • individualne možnosti izbire modela, barve, videza stekla in dodatkov;
  • opcijskega sistema za pametno odpiranje Inosmart, ki omogoča udobno odklepanje brez ključa in tako lajša življenje.
Očka pričaka dva otroka na modernem vhodu doma.
Klasična vrata so vedno v modi.

Na vrednosti močno pridobiva tudi les, saj se kupci ponovno vse bolj zavedajo pristnega naravnega občutka, ki ga zagotavlja. A ker gre za naraven, torej živ material, zahteva nekoliko več pozornosti v obliki vzdrževanja in zaščite pred zunanjimi dejavniki. Za kupce, ki jim je klasika in naravna pristnost lesa blizu, a niso prepričani glede vzdrževanja, pa imamo pri Inothermu prav posebno rešitev, ki predstavlja popoln kompromis: aluminijasta vrata, odeta v lesni dekor. Ta zagotavljajo pristen izgled lesa, hkrati pa ne zahtevajo izdatnejšega vzdrževanja.  

Predlog iz Inothermove ponudbe:

Pri Inothermu so ljubiteljem klasičnih vhodnih vrat na voljo različne serije vhodnih vrat; pri serijah AG in AGE boste recimo našli enostavne linije in klasične modele vrat, medtem ko se bodo vsem, ki obožujejo tradicionalno klasiko, oči zasvetile ob seriji AT.

Vhodna vrata iz serije AGE.
Klasična vhodna vrata Inotherm iz serije AGE.

MINIMALIZEM, KI NE IZSTOPA – VHODNA VRATA, KI SE ZLIJEJO Z OKOLICO

Čiste linije in nevpadljive barve spadajo med glavne lastnosti minimalističnega sloga, tudi na področju vhodnih vrat. Enostavne poteze brez so brezčasne in se učinkovito zlijejo z večino arhitekturnih zasnov. Dandanes se ljubitelji minimalističnega sloga vse pogosteje odločajo celo za tip vrat brez stekla, s tem pa za še čistejše linije. Prednost minimalističnega sloga je tudi v tem, da si lahko daste več duška pri dekorativnih elementih vrat in recimo izberete drznejše držalo ali kljuko, ki nadgradi vrednost vrat in ukrade pozornost vaših gostov.

Kar zadeva barve, tudi tukaj ne boste našli drznejših odtenkov, temveč predvsem temno sivo grafitno barvo in njene odtenke, posebej pri starejših objektih pa je še vedno zelo pogosta tudi osnovna bela barva.

Prednost minimalističnih čistih, ravnih linij in neuporabe dodatkov, kot so robovi, zakrivljene linije, steklo in izbočena držala, sta tudi enostavnejše čiščenje in vzdrževanje. 

Predlog iz Inothermove ponudbe:

Model AGE 1030 predstavlja popoln primerek minimalizma, ki navduši s čistimi oblikami in nevpadljivo eleganco. Če razmišljate o modernih aluminijastih vhodnih vratih, ki vam bodo zagotovila trpežnost, varnost, hkrati pa bodo omogočala preprosto in hitro čiščenje, tega modela nikakor ne spreglejte.

Model vrat Inotherm AGE 1030
Model Inothermovih vrat 1030 iz serije AGE.

ROMANTIČNA DUŠA, POOSEBLJENA V LINIJAH – ZA TOPLO DOBRODOŠLICO

Za romantičen slog vrat so najbolj značilne ukrivljene, povezane linije, ki skupaj z izbrano nežno (pogosto pastelno) barvo ustvarijo vtis mehkobe, nežnosti in sentimentalnosti. So takšna vrata na voljo tudi v aluminiju? Seveda! Ena največjih prednosti tega materiala je, da ga je preprosto oblikovati, s čimer oblikovalcem ponuja nešteto možnosti za poigravanje s površinami in zanimivimi potezami. 

Prijetno rustikalna in s popolno romantično noto, vredno tudi kakega počitniškega domovanja, so predvsem vhodna vrata z okroglinami ali loki. Ta namreč z ukrivljenimi linijami in zaobljenostjo stekla ustvarjajo toplo dobrodošlico za vsakega obiskovalca, hkrati pa se čudovito podajo tudi nekoliko starejšim podeželskim objektom, ki kličejo po nekoliko tradicionalnejši ureditvi. Z izbiro aluminijastih vhodnih vrat v rustikalnem slogu boste ubili dve muhi na en mah: svojemu domovanju boste namenili pristno tradicionalno noto, hkrati pa mu boste zagotovili najnovejše na področju izolacije, protivlomne zaščite in strukturne trdnosti. 

Predlog iz ponudbe na trgu:

Linija AEE bo s svojimi zakrivljenim linijami, ki ustvarijo skladen in harmoničen videz ter povežejo vrata s preostankom stavbe, razvajala romantične duše, ki želijo, da vrata, še pred vstopom v hišo, gostom ponudijo občutek tople dobrodošlice. 

Vhodna vrata iz serije AEE
Vhodna vrata Inotherm iz serije AEE z zakrivljenimi linijami.

INOVATIVNOST IN DRZNOST – MODERNA VHODNA VRATA ZA POGUMNE

Če ste izbrali drznejši arhitekturni slog in barvo oken, si lahko več drznosti privoščite tudi pri izbiri vrat. A upoštevajte naslednje: naj bo drzna oblika ali barva vrat, nikakor ne oboje. In oboje vedno prilagodite tudi arhitekturi svoje stavbe. Tistim, ki radi nekoliko izstopajo priporočamo, da izberejo enobarven živ odtenek ali pa se odločijo za dvobarvno različico, ki jo lahko kombinirajo tudi z emajliranimi dekorativnimi stekli.

A pozor!

Barvo vedno izberite pri dobri dnevni svetlobi, če boste izbrali kombinacijo več barv, pa vam priporočamo, da barvni vzorec preverite na dejanski hiši. Okolica namreč močno vpliva na končni videz barve – naj bo pogled na nova vrata po vgradnji prijetno, ne pa neprijetno presenečenje.

Za drzne je izbira sloga vhodnih vrat neskončna.

Predlog iz ponudbe na trgu:

Serija ART vključuje ekstravagantne modele z različnimi dodatki, kot je npr. kaljeno emajlirano steklo, raznolika držala, posebne hišne številke in nabiralniki. Nadgradite svojo izbiro vhodnih vrat z dodatki, ki bodo vam in vašim gostom narisali nasmešek na obraz.

Vas zanima, kako bodo vhodna vrata videti prav na vaši hiši?

Ste izbrali slog vhodnih vrat, ki se povsem ujema z vašo osebnostjo in stavbo, vendar si preprosto ne znate predstavljati vhodnih vrat na svoji hiši? Ne skrbite, tudi za to imamo rešitev.

Tu je … konfigurator!

Z le nekaj kliki lahko ustvarite svojim željam prilagojen in unikaten videz, dimenzije in funkcionalnosti svojih novih vhodnih vrat.

Najprej izberite model vrat, nato določite barvo fasade in se poigrajte z različnimi kombinacijami. Sloge lahko kombinirate, raziskujete in prilagodite slogu svojega vhoda. Preprosto izberite mere, izbrano steklo, spremenite barvo in dodajte dodatne elemente, kot so kukala, nabiralniki, tablice z napisi itd..

Tik pred koncem pa za bolj varen spanec izberite še najprimernejši način zaklepanja. Ostane vam samo še to, da oddate nezavezujoče povpraševanje, mi pa se vam bomo že v 24 urah oglasili s ponudbo.

Konfigurator auf Laptop.
Inothermov spletni konfigurator.

Rešitev je še več!

A še pred tem naj vam prišepnemo skrivnost: svoj slog lahko odkrijete tudi s pomočjo vodnika za prilagoditev vhodnih vrat po vaši meri in obiskom virtualnega salona, kjer se lahko (tudi brez maske) sprehodite med našimi najbolj prodajanimi in priljubljenimi modeli. Dovolj je le nekaj klikov z miško. In če želite, da vas na sprehodu med vrati spremlja izkušen strokovnjak, vam nudimo tudi virtualni posvet!

Izbirate lahko med več kot 400 modeli, ki jih lahko prilagodite, prav tako pa lahko naročite izdelavo vrat po svoji skici. Pri Inothermu vsa vhodna vrata izdelujemo v lastnih sodobnih proizvodnih prostorih z več kot 30.000 m2, vsaka izdelek pa je unikat, ustvarjen po vaših željah. Izjemno ponosni smo na lastno steklarno z najsodobnejšo steklarsko tehnologijo in sodobno lakirnico z več kot 2.000 m2 proizvodnih površin. Vse je torej izdelano v Sloveniji, na enem mestu!

Ste izvedeli vse, kar potrebujete?

Seveda, ta stran me je prepričala
Zanima me samo še nekaj malenkosti
Za končno odločitev potrebujem več podatkov
Z vsebinami na strani si težko pomagam
Predstavljene informacije so nekoristne

Zahvaljujemo se za vašo oceno!

Oceno za to stran ste že oddali.