Blog

Nakup vhodnih vrat od A do Ž: hitro in brez stresa do sanjskega vhoda!

Izziv: Enostavno in hitro izbrati vhodna vrata, ki se v popolnosti ujemajo tako s slogom vašega pročelja kot z dimenzijami vaše vratne odprtine. Misija nemogoče? Nikakor! 

Pri Inothermu s posodobljeno digitalno izkušnjo dokazujemo, da se naročilo vrhunskega izdelka in hiter ter preprost nakupni proces ne izključujeta. In da bo vaša pot od prvih zamisli do novega sanjskega vhoda še krajša, smo za vas pripravili podroben vodič za nakup vhodnih vrat. Začnete lahko kar iz domačega naslanjača! 

Prva postaja: oglejte si naš novi salon, in to od koder koli! 

Ne najdete časa, da bi se oglasili v našem showroomu in si pobližje ogledali najpopularnejše Inothermove modele? Naj vam izdamo skrivnost: med našimi razstavnimi eksponati se lahko sprehodite 24 ur na dan, tudi ob nedeljah in praznikih! Vrata našega virtualnega showrooma so namreč vedno odprta. In kaj vse omogoča spletni obisk?

  • Oglejte si naše najpopularnejše modele vrat v kombinaciji z izbrano dodatno opremo, kot so držala, stekla, hišne številke in nabiralniki … 
  • Ne spreglejte razdelkov z dodatno opremo, kot so kljuke ali držala, ter barvne lestvice za orientacijo. 
  • S klikom na posamezni razstavni eksponat pridobite vse podatke o njegovih značilnostih oz. izbrani barvi, zasteklitvi, držalu/kljuki … Če vam je določen detajl všeč, ga boste tako brez težav poiskali tudi v ponudbi ter združili z drugimi modeli vrat. V pojavnem oknu si lahko ogledate tudi več slik izbranega modela.
  • Za ogled kataloga v PDF obliki kliknite na eno od stojal s katalogi.
Virtualni showroom zbirke vhodnih vrat Inotherm.
Inothermov razstavni salon sedaj tudi preko spleta.

Svetujemo tudi na daljavo 

Pri nakupu vhodnih vrat najvišjega razreda seveda ne gre brez strokovnih informacij iz prve roke, zato vam naša ekipa z veseljem priskoči na pomoč tudi v digitalni obliki! 

  • Se vam je med ogledom strani ali virtualnega razstavnega salona porodilo vprašanje? Kliknite na ikono oblačka na levem robu (virtualni salon) oz. v spodnjem desnem kotu (spletna stran) zaslona in nam ga posredujte prek spletnega klepeta
  • Si tudi ob virtualnem ogledu salona želite družbe svetovalca? Pišite nam in dogovorili se bomo za termin spletnega posveta prek videoklica. 

Drugi korak: čas je za konfigurator

Iskanje modela, ki se tako slogovno kot mersko prilega vašemu domu, se lahko ob uporabi pravega spletnega orodja prelevi v enostavno in prijetno opravilo. Eno takšnih je tudi naš konfigurator.

Inothermov konfigurator vhodnih vrat lahko uporabite na dva načina: 

  • Odpravite se naravnost v konfigurator, s pomočjo filtrov poiščite najljubši model in ga dodatno prilagodite v skladu s svojimi merskimi in stilskimi zahtevami. 
  • Poiščite navdih v ponudbi naših najpopularnejših modelov vrat. Kliknite na tistega, ki ga je prepričal, in s pomočjo ikone “Oblikuj svoj vhod” zaženite konfigurator, da ga dodatno personalizirate.
Del zbirke Inothermovih vhodnih vrat v spletnem konfiguratorju.
V Inothermovem konfiguratorju najdete pestro ponudbo sanjskih vhodnih vrat

Po opravljeni konfiguraciji le še oddate informativno povpraševanje in v roku 24 ur prejmete neobvezujočo ponudbo za svoj sanjski vhod. Preprosto, kajne? 

Tehnične osnove 

Personalizacija vhoda se prične z določanjem tehničnih značilnosti, in sicer: 

  • smeri odpiranja,
  • postavitve morebitnih obsvetlob in 
  • dimenzij. 

Smer odpiranja vhodnih vrat 

Izbira odpiranja na levo ali desno stran je v veliki meri odvisna od tlorisa in ureditve obstoječega objekta ali novogradnje. Če prenavljate vhod, se lahko ravnate po smeri odpiranja trenutnih vrat. 

Obsvetlobe vrat 

Če vam zasnova trenutnega ali bodočega vhoda dopušča, lahko vrata kombinirate z desno, levo ali vrhnjo obsvetlobo ter na ta način v hodnik ali vežo spustite več sončnih žarkov. Po želji lahko združite dve (denimo vrhnjo in stransko) ali kar vse tri obsvetlobe – zgoraj in na obeh straneh. 

Kako izmeriti odprtino vhodnih vrat?

Določitev pravih mer je za večino kupcev najzahtevnejše opravilo pri snovanju novega vhoda, a ob upoštevanju nekaj preprostih pravil tudi naročilo vrat nestandardnih dimenzij potekalo brez zapletov. 

Če je mogoče, izmero prepustite strokovnjakom 

Če želite biti ob naročilu vhodnih vrat prepričani, da ste izbrali prave dimenzije, vam svetujemo, da meritev prepustite strokovnjaku oz. poklicnemu merilcu. Ta vam bo lahko svetoval tudi glede najugodnejšega načina vgradnje itd.

Inothermov strokovnjak z rokavicami in metrom meri bodoča vhodna vrata.
Pri meritvi novega vhoda, vam z veseljem pomagajo naši strokovnjaki.

Toda ali to pomeni, da že za oddajo povpraševanja potrebujete merilca? Nikakor! Strankam svetujemo, da nam za pripravo informativne ponudbe posredujejo približne mere trenutnih vrat ali zidne odprtine, pred oddajo končnega naročila pa poiščejo strokovno pomoč. 

Kaj pa, če se izmere vseeno lotite sami? 

Dimenzije novih vhodnih vrat je mnogo lažje določiti v primeru novogradenj, saj so slednje navadno že navedene v gradbenih načrtih, tako da je pred naročilom treba le še preveriti pravilnost navedb. 

Izmera zidne odprtine v primeru novogradnje

  • Pričnite s preprosto skico vrat, na kateri označite smer odpiranja, kasneje pa boste dopisali mere. 
  • Širino gradbene odprtine izmerite na treh mestih – spodaj, na sredini in zgoraj. 
  • Višino prav tako izmerite enako na treh mestih - levo, na sredini in desno od točke končnega poda (“vagris” znaša 100 mm od višine končnega poda) do preklade.
  • Glede na vagris izmerite tudi višino estriha in s tem določite dimenzijo podložnega termičnega elementa, ki bo zagotovil prekinitev toplotnega mostu pod vrati.
  • Po izmeri gradbene odprtine lahko definirate dimenzije vrat. Ob upoštevanju tesnjenja na levi in desni strani ter na vrhu odprtine odštejte 15 mm. Primer: če dimenzije vratne odprtine znašajo 1130 x 2115 mm, je dimenzija elementa vrat 1100 x 2100mm.
Nova aluminijasta vhodna vrata z lesnim dekorjem, vzidana v novo hišo.
Primer novogradnje in namestitve novih vhodnih vrat.

Izmera zidne odprtine pri prenovi vhoda 

Pri sanacijah so vrata na zunanji in notranji strani “zadelana,” zato je nekoliko težje določiti točne dimenzije. Običajno fasada na zunanji strani bolj prekriva okvir vrat kot omet špalete na notranji strani. 

  • Svetujemo, da dimenzije odprtine pomerite tako na zunanjem kot na notranjem delu.
  • Sledi meritev širine v prostoru, zopet na treh mestih - spodaj, v sredini in zgoraj- 
  • Višino prav tako izmerite na treh mestih – levo, na sredini in desno od najvišje točke poda, od pripire do preklade. 
  • Odvisno od izvedbe gradbenega zaključka je element vrat običajno širši za 20 in višji za 10 mm. 
Primer novih Inothermovih vhodnih vrat v sivi barvi.
Primer novih vhodnih vrat Inotherm v sivi barvi.

Slog in dodatna oprema vrat: dizajn izberete sami, za kakovost poskrbimo mi! 

Igra kombinacij se lahko prične. Od zadnjega koraka vas loči le še izbira barve, zasteklitve, varnostnega sistema in seveda dodatkov. Če vas je široka paleta možnosti nekoliko prestrašila, vas bodo pomirili osnovni napotki v našem prispevku o personalizaciji vhoda. Vseeno pa na hitro preletimo glavne možnosti. 

Barve in dekorji

Svoja nova alu vhodna vrata lahko odenete v katero koli standardno barvo po lestvici RAL ali v:

  • mat ali globok mat,
  • sijaj barve,
  • mat ali sijoče lesne dekorje,
  • metalik barve in
  • druge naravne dekorje (granit, rja ...). 

Zasteklitev

Na področju stekel so na izbiro: 

  • klasična oz. prozorna, 
  • motivna in 
  • ornamentna.

Prav vsa stekla so troslojna in nudijo odlično toplotno ter zvočno izolacijo, že v osnovi pa nudijo tudi protivlomno zaščito.

Vzorci ornamentnih stekel za vhodna vrata.
Ponudba stekel za vhodna vrata Inotherm je zares pestra in raznovrstna.

Držala in kljuke 

Posebej ponosni smo na linijo zunanjih držal, ki združuje: 

  • okrogla držala,
  • štirikotna držala, 
  • polkrožna držala, 
  • rustikalna držala, 
  • moderna utopljena držala in
  • držala posebnih oblik, ki so del vrat. 

Lahko jih odenete v različne barve na lestvici RAL ali lesni dekor ter opremite z dodatki, kot sta čitalec prstnih odtisov ali LED osvetlitev. Več o tem, kako izbrati popolno držalo, si lahko preberete tudi v našem novem prispevku

Zaklepanje in protivlomna zaščita

Ko gre za varnost, pri Inothermu vedno naredimo še korak več. Vsa naša vrata so že v osnovi opremljena s 5-točkovno varnostno ključavnico, ki jo je mogoče nadgraditi z dodatnimi varnostnimi mehanizmi. Vrh ponudbe pa predstavlja pametni sistem zaklepanja INOSMART, naša najnaprednejša stvaritev, ki združuje motorno ključavnico, možnost odklepa na kar tri načine – s kodo, prstnim odtisom ali telefonom – ter preprosto upravljanje prek mobilne aplikacije. 

Dodatna oprema 

Pobrskajte tudi po ponudbi tolkal, kukal, hišnih številk in nabiralnikov, ki lahko čudovito zaokrožijo podobo vašega novega vhoda in mu dodajo svojevrstno piko na i.

Personalizirani dodatki na vhodnih vratih: bela hišna številka 18 in kristali Swarovski.
Eden izmed personaliziranih detajlov sta lahko tudi hišna številka in kristali.

Kaj pa posebne želje? 

Ste končali s konfiguracijo, a vašim vhodnim vratom še vedno nekaj manjka? Poslednje malenkosti lahko skupaj definiramo v našem oblikovalskem studiu, kjer bomo vaše dodatne ideje poskusili čim bolje pretvoriti v načrte in uresničiti tudi še tako posebne želje. 

Vrata, ki bodo odražala prav vas, lahko skicirate tudi sami ali s pomočjo arhitekta, naši strokovnjaki pa bodo na podlagi vaših idej pripravili natančen izris unikatnega vhoda. 

V Inothermu imamo bogate izkušnje s kompleksno personalizacijo vhodnih vrat, saj smo se srečali že z mnogimi oblikovalskimi izzivi. Ne ustrašimo se niti načrtovanja vetrolovov niti kotnih izvedb vhodov ali vhodov iz več elementov in obsežnejših zasteklitev. Stavek, da je ovira le vaša domišljija, pri nas seže mnogo dlje od marketinške floskule. 

Ste izvedeli vse, kar potrebujete?

Seveda, ta stran me je prepričala
Zanima me samo še nekaj malenkosti
Za končno odločitev potrebujem več podatkov
Z vsebinami na strani si težko pomagam
Predstavljene informacije so nekoristne

Zahvaljujemo se za vašo oceno!

Oceno za to stran ste že oddali.