Blog

Pregled prve polovice 2021: Ko se na široko odprejo tudi naša vrata …

Moderna aluminijasta vhodna vrata Inotherm.

Če so leto 2020 zaznamovala predvsem zaprta vhodna vrata restavracij, gledališč, poslovnih prostorov in prodajaln, so letošnje leto zaznamovala najprej priprta in nato na veselje vseh nas vse bolj odprta vrata. 

In tako smo po letu 2020, polnem nepredvidljivih novosti, spletnega druženja in spremenjenih pogojev dela ter trga, v spomladanski del leta 2021 tudi pri Inothermu zakorakali skozi široko odprta vrata – polni poguma, motivacije in optimizma.

Na krilih inovativnih pristopov, svežih idej in odločnosti, da še naprej zagotavljamo najvišjo raven kakovosti, smo prispeli do točke, ko vam lahko predstavimo obilico izjemnih novosti iz prve polovice leta. 

Odpravimo se torej na sprehod skozi zimo, pomlad in poletje 2021 in si pobližje poglejmo, kaj vse nam je uspelo.

Moderna vhodna vrata Inotherm.
Inothermova vhodna vrata zagotavljajo najvišjo raven kakovosti.

POSTAVILI SMO SI VISOKE CILJE IN …

S prenovljeno podobo in novo generacijo modelov vrat za leto 2021 smo že v začetku leta dosegli pomemben cilj in se optimistično zazrli v nadaljevanje. Kako tudi ne bi – naša aluminijasta vhodna vrata tako s tehnološkega kot s konstrukcijskega vidika orjejo ledino v svojem segmentu, saj vključujejo unikatne podrobnosti, ki so plod večletnega razvoja. 

A če bi vam napovedali, da bomo praktično čez noč zamenjali vse komponente za izdelavo vrat v novi konstrukciji in izvedli zelo kompleksen informacijski prehod na novo generacijo, nam najbrž ne bi verjeli. Smo pa zato v velik cilj trdno verjeli sami, pri njegovi uresničitvi pa nas je gnala želja, da zopet navdušimo kupce širom Evrope in jim zagotovimo kar največ inovacij po najboljši ceni. 

VABIMO VAS NA VIRTUALNI SPREHOD …

Ponosni smo, da smo v preteklem obdobju zaokrožili svojo ponudbo spletnih storitev in za svoje kupce na široko odprli še digitalna vrata Inothermovega salona. Se še niste sprehodili skoznja? Pridite, vas že čakamo – v našem novem virtualnem showroomu!

Inothermov showroom - virtualni salon.
Virtualni razstavni salon vhodnih vrat Inotherm.

Izkoristite prvovrstno izkušnjo nakupovanja iz udobja lastnega doma, od tam, kjer se počutite najboljše. Razglejte se med razstavljenimi modeli - sami ali v družbi enega od naših specialistov, s katerim se lahko dogovorite za spletni posvet. Tako boste lažje našli navdih za konfiguracijo povsem samosvojih, unikatnih vrat. 

Iz široke palete možnosti, razvitih v lastni proizvodnji, z okolju prijaznimi reciklažnimi materiali, ki so varčni, zanesljivi in še trpežni, lahko zdaj izbirate med več kot 400 modeli vrat – in te še dodatno prilagodite po svojih željah. Ko izberete obliko, material in slog vrat, jim lahko dodate še edinstvene dodatke, kot so kukala, nabiralniki, varnostni sistemi in sistemi zaklepanja. 

Nova konstrukcija naših alu vhodnih vrat je fizično debelejša. Vsi detajli sestave in povezljivosti elementov tako po laboratorijskih kot fizičnih testih zdaj dokazujejo še dodatno izboljšavo statične stabilnosti in varnosti – dejavnikov, ki našim strankam pomenita največ. Pri razvoju smo namreč največ pozornosti namenili prav tem trem točkam: stabilnosti, varnosti in izboljšani izolativnosti. Več pa v nadaljevanju … ;)

Dodatna oprema za vhodna vrata - kljuke.
Kljuke in držala so pri izbiri vhodnih vrat nepogrešljivi.

A NAJPREJ SI POGLEJMO, KAJ JE LETO 2021 PRINESLO NAM

V Inothermovi razvojni ekipi smo se zaradi nepričakovanih dnevnih podražitev, pomanjkanja surovin in posledično zelo dolgih dobavnih rokov v letu 2021 soočili s prav posebnimi izzivi. A ker slednje obožujemo, razloga za preplah ali pesimizem ni bilo – kvečjemu smo dobili še več zagona in motivacije, da neugodno situacijo spremenimo v nepozabno leto in še zrastemo.

Skrb za zdravje in varnost zaposlenih ter predvsem za učinkovito delo v spremenjenih kriznih razmerah, ki smo se ji posvetili v lanskem letu, se nam je bogato obrestovala, saj smo se letos vsi skupaj še bolj potrudili za uspešen prehod na novo konstrukcijo. Ta je navdušila naše prodajne partnerje in ustvarila izjemno zanimanje na trgu vhodnih vrat, zaradi česar smo v preteklih mesecih zabeležili rekordno rast prodaje. 

Seveda pa ima vsaka medalja dve plati: Z izjemno količino naročil na eni strani ter ob pomanjkanju surovin in enormnih podražitvah na drugi smo bili primorani v temeljito reorganizacijo proizvodnih postopkov, pa tudi v iskanje dodatnih partnerstev na vseh področjih. Izjemno ponosni smo, da smo v časih, polnih izzivov, ohranili in še poglobili odnose z dolgoletnimi dobavitelji, ki tako še naprej predstavljajo naše glavne partnerje, hkrati pa smo si odprli tudi vrata v nove zmagovalne naveze. Veseli nas, da tako obstoječi kot novi dobavitelji v Inothermu prepoznajo pomembnega igralca ter temu primerno spoštujejo dogovore in vlagajo v našo skupno rast.

Notranjost virtualnega salona Inotherm.
Naš kolektiv je iz leta v leto številčnejši, na kar smo zelo ponosni.

Vzporedno z nenehno rastjo seveda potekata tudi širitev kolektiva ter vlaganje v zadovoljstvo in napredek celotne ekipe. Trenutno Inotherm združuje že 285 zaposlenih, ta številka pa bo zagotovo zelo kmalu še narasla. 

IN KAJ JE LETO 2021 PRINESLO VRATOM INOTHERM?

Kot smo že poudarili, smo pri prenovi modelnih palet stavili predvsem na tri komponente: 

  • strukturno stabilnost,
  • protivlomno zaščito in
  • toplotno ter zvočno izolacijo.

Največji izziv pri razvoju novih vrat je bil seveda zagotoviti vse potrebne komponente, ohraniti in še nadgraditi prepoznavno Inothermovo kakovost, za nameček pa informacijski sistem prilagoditi vsem novostim. Pri Inothermu smo namreč izjemno ponosni na digitalne in logistične rešitve, ki nam omogočajo, da na vsako spletno povpraševanje odgovorimo že v 24 urah. V izjemen ponos nam je, da smo to zmožnost obdržali tudi ob kompleksnem tehnološkem in informacijskem prehodu na novo generacijo aluminijastih vhodnih vrat.

Inotherm vhodna vrata iz serije AGE.
Inotherm vhodna vrata zagotavljajo strukturno stabilnost, protivlomno zaščito in toplotno ter zvočno izolacijo.

Prevetritev programov in vsestranski napredek

Leto 2021 je namreč prineslo v celoti prenovljena in še izboljšana programa vhodnih vrat Exclusiv in Select 2021.

Program Exclusiv, ki je tudi najbolj prodajan in za naše podjetje najpomembnejši, se sedaj ponaša z 10 cm debelejšim vratnim krilom (s 85 na 95 cm), ki zagotavlja še izjemnejšo izolativnost in učinkovitejše kljubovanje temperaturnim nihanjem. Lahko bi rekli, da gre za »najsamozavestnejša vrata na trgu«.

Prednosti vhodnih vrat Exclusiv.
Štiri pomembne prednosti za lastnike novih vrat Exclusiv.

A novosti niso obetavne le na papirju: laboratorijski in fizični testi kažejo, da novi materiali in izboljšani detajli same sestave zagotavljajo še več statične stabilnosti in nudijo boljšo protivlomno zaščito. Vrhunsko raven varnosti pa poleg nadgrajene konstrukcije zagotavljajo tudi najmočnejši profili na trgu in tridelna varnostna nasadila. 

Nadgrajena konstrukcija, ki v obojestransko prekrivni izvedbi krila omogoča tudi odpiranje navzven, boljša protivlomna zaščita, natančnejša montaža in nadgrajena stabilnost celotnega elementa predstavljajo nov standard na trgu, hkrati pa dokazujejo, da smo težke izzive uspešno spremenili v priložnosti in namesto sklepanja kompromisov letvico pomaknili še višje. 

Posebej ponosni smo tudi na nov trendovski program vhodnih vrat za sodobne gradnje, s katerim se bomo še bolj približali sodobnim arhitekturnim smernicam in ki si ga lahko ogledate v našem spletnem konfiguratorju.

Brez premora – nove naložbe v infrastrukturo in strojni park

Kljub oteženi dobavi, daljšim rokom in podražitvi surovin nismo dovolili, da bi nam spremembe vzele zagon. Zavihali smo rokave in izvedli številne naložbe v infrastrukturo in strojni park, da bi proizvodnja v prihodnje potekala še hitreje, varneje in kakovostneje.

Takoj, ko je spomladi vreme dopuščalo, smo pričeli z gradbenimi deli za novo proizvodno halo velikosti 4600 m2 uporabne površine, ki je skorajda gotova in bo konec poletja že v uporabi.

V juliju smo pričeli tudi z gradbeni deli za nov sodoben razstavno prodajni center, ki ga boste lahko kmalu obiskali tudi sami – do takrat pa si naša vrata lahko ogledate v velikem showroomu na sedežu podjetja v Prigorici, seveda pa tudi v prodajnih salonih v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti ali Kopru. Veselimo se, da vas spet srečamo tudi v živo.

SISTEM INOSMART ŽE POZNATE – KAJ PA NJEGOVE NOVOSTI?

Če smo vam lani pametni sistem za odpiranje vrat INOSMART šele predstavili, lahko danes z vami delimo njegove številne vznemirljive novosti, ki zagotavljajo še dodatno varnost in udobje pri odpiranju oz. zapiranju.

Sistem že od začetka omogoča odklepanje brez ključa na kar tri načine: s prstnim odtisom, s pametnim telefonom ali z numerično kodo. Za nameček je opremljen z najzmogljivejšim čitalcem prstnih odtisov, ki bliskovito prepozna prst registriranega stanovalca, in to ne glede na kot, pod katerim se ta dotakne površine. Zapomni si lahko do 100 kod, odtisov ali telefonov, z nastavitvami pa je mogoče v celoti upravljati s pametnim telefonom, ki zagotavlja celosten pregled nad odklepanji oz. poskusi odklepanja. Varno, preprosto in zanesljivo! 

Pametni sistem Inosmart za odpiranje vrat.

A junija smo že tako izjemnemu sistemu namenili še nadgradnjo, ki prinaša izjemno novo funkcionalnost: učinkovito analizo primernosti prstnega odtisa za prepoznavo in vpogled v sliko prstnega odtisa, kot jo zazna biometrični senzor. Z vpogledom v sliko prstnega odtisa, kot jo zazna čitalec, lahko namreč preprosto rešimo tudi morebitne težave s prepoznavo prstnega odtisa zaradi nepravilnega polaganja prsta na čitalec.

In za nami je šele prva polovica leta …

Navdušeni smo (in prepričani, da tudi vi), da vam lahko po prvi polovici tega leta predstavimo toliko inovativnih novosti. Verjamemo, da bodo naša vrata v novih izvedbah poskrbela za še višjo energetsko učinkovitost vaših domov, v vaša življenja vnesla še več praktičnih rešitev, obenem pa še bolje zavarovala vaše imetje in vam nudila še več estetskih užitkov. 

Za konec pa samo še misel: predstavljajte si, kako bo ob takšnem tempu videti podoben članek v začetku naslednjega leta … Se beremo spet kmalu. 😉

Ste izvedeli vse, kar potrebujete?

Seveda, ta stran me je prepričala
Zanima me samo še nekaj malenkosti
Za končno odločitev potrebujem več podatkov
Z vsebinami na strani si težko pomagam
Predstavljene informacije so nekoristne

Zahvaljujemo se za vašo oceno!

Oceno za to stran ste že oddali.