Blog

Vrata po naročilu za sanjski dom

Zares sanjski dom je tisti, pri katerem nas zadovoljstvo in pozitivna energija obdata že ob vstopu vanj. In ko iz vrveža zunanjega sveta prehajamo v svojo lastno oazo sprostitve in miru, nas najprej pozdravijo prav vhodna vrata. Slednja morajo zato navdušiti tako na pogled kot tudi na otip, obenem pa se morajo zliti s slogom objekta ter mu vdahniti še dodaten kanček elegance.

V tem prispevku vas bomo zato popeljali v svet barv, vzorcev in dodatkov, ki se v naših proizvodnih obratih stapljajo v edinstvena vhodna vrata. Če tudi vas zanima, kako lahko svojemu domu pričarate popolna vhodna vrata po naročilu, se nam brž pridružite.

Čas je za spoj minimalistične elegance in kakovosti

Vhodna vrata so bistvena za arhitekturno zasnovo vašega doma. Njihov slog, barve in dodatki hiši dajejo edinstven pečat, s svojim dizajnom pa v stanovalcih zbujajo zadovoljstvo, na goste pa naredijo poseben vtis. Zunanja vrata objekta namreč povedo veliko o lastniku, njegovemu odnosu do estetike in filozofiji ter navsezadnje tudi o vrednotah, ki jih zanj simbolizira dom.

Tudi moderni trendi so izjemno naklonjeni vhodom z dovršenimi vrati. Ta morajo biti seveda vizualno usklajena s slogom objekta, hkrati pa morajo s svojo kakovostjo kljubovati izzivom, ki jih prinašajo spremenljive vremenske razmere, ter omogočati preprosto vzdrževanje.

Že v fazi načrtovanja objekta gresta zato funkcionalnost in dizajn z roko v roki. Materiali, barve, teksture in zaščita se med seboj prepletajo in spajajo v dovršeno celoto. Pri tem sodobna vrata sledijo smernicam minimalizma ter mamijo s čistimi, enostavnimi linijami, ki slavijo rek »manj je več«. Rezultat so vhodna vrata, ki govorijo sama zase ter to omogočajo tudi objektu, ki ga krasijo.

Aluminijasta vhodna vrata po naročilu so odgovor sodobne izzive

Že v prejšnjem članku smo se dotaknili neštetih prednosti aluminija kot materiala za zunanja vhodna vrata. Je namreč izjemno odporen, omogoča dobro zvočno in toplotno izolativnost, hkrati pa je okolju prijazen in ne zahteva veliko vzdrževanja.

Če vse te lastnosti združimo z vrhunsko kakovostjo izdelave in dovršenim dizajnom, dobimo zmagovalno formulo za popoln vhod, ki vas bo tako v estetskem smislu kot z vidika zanesljivosti navduševal še dolgo časa po nakupu.

V družinskem podjetju INOTHERM že več kot 25 let oblikujemo in izdelujemo prav aluminijasta vhodna vrata. Pri tem premišljen in izbran dizajn kronamo z vrhunskimi materiali, kakovostno izolacijo in protivlomno zaščito ter neštetimi možnostmi personalizacije, s katerimi navdušujemo tudi najzahtevnejše kupce širom Evrope.

Sodobna tehnologija obdelave nam namreč omogoča, da linije, vzorce in dodatke za vsaka alu vhodna vrata posebej prilagodimo na najrazličnejše načine. Širok nabor edinstvenih dizajnov nam omogoča tudi bogata osnovna ponudba, ki združuje preko 400 različnih modelov vrat.

Vsaka zunanja vrata v osnovni ponudbi lahko preoblikujemo po željah naročnika, pri čemer omejitev praktično ni. Naši oblikovalci in mojstri se namreč lahko v celoti prilagodijo vašim edinstvenim željam ter samo za vaš vhod izdelajo sanjska vrata po naročilu.

Toda pozor! Oblikujete jih lahko tudi sami. Pa še popolnoma preprosto je …

Oblikujte svoja alu vhodna vrata

S pomočjo našega spletnega konfiguratorja lahko na popolnoma enostaven način izberete svoja najljubša aluminijasta vhodna vrata, jih prilagodite po svojih željah ter jim dodate različne opcije opreme.

A to še ni vse, kar zmore konfigurator. Ta vam namreč omogoča tudi, da alu vhodna vrata, ki ste jih pravkar oblikovali po svojih željah, prestavite v sliko vašega doma oz. pročelja ter tako že pred naročilom preverite, kako dobro se ujemajo z njegovo trenutno podobo. Tako boste lahko ob nakupu prepričani, da ste zares oblikovali popolna vhodna vrata po naročilu.

Ker pa si v Inothermu venomer prizadevamo, da bi z izboljšavami še izboljšali tako nakupno izkušnjo kot tudi zadovoljstvo kupcev z našimi izdelki, smo vmesnik konfiguratorja pred kratkim še dodatno nadgradili.

Tako lahko sedaj svoja najljubša vrata dodate na tako imenovani »wish list« in slednjega shranite, tako da lahko hitro dostopate do svojih najljubših modelov. In če ste ravno sredi oblikovanja, a vam je zmanjkalo časa za zadnje popravke, nikar ne skrbite. Tudi delno konfiguracijo namreč sedaj lahko shranite ter vrata dokončno oblikujete kasneje. Obenem smo nadgradili celotno uporabniško izkušnjo, tako da vas bo ob vstopu v konfigurator pričakal sodoben, praktičen in preprost uporabniški vmesnik.

Da pa boste svoja popolna vrata lahko oblikovali popolnoma brez težav in se v konfiguratorju znašli kot doma, vam prilagamo kratek vodič za personalizacijo naših alu vhodnih vrat.

KONFIGURATOR VHODNIH VRAT

OBLIKUJTE SVOJ VHOD

Klasična, moderna, ekstravagantna, enostavna, … V naši ponudbi najdete več kot 400 modelov vhodnih vrat, ki jih lahko spreminjate po svojih željah.

Naložite sliko svojega pročelja v konfigurator vrat, spreminjajte barve, oblike in dodatke na vratih in izberite tista prava, zase.

Prednosti aluminijastih vrat

Kakšno zgodbo naj pripovedujejo vaša alu vhodna vrata?

Vhodna vrata pogled ujamejo s svojim slogom ter dodatno opremo. Edinstveni vzorci, linije in drugi dodatki so namreč prva stvar, ki jo zagledate, ko se vrnete domov, najprej pa vse to uzrejo tudi oči vaših obiskovalcev. S pravilno izbiro boste svojemu domovanju dali prav posebno noto ter poskrbeli, da se boste bolje počutili, še preden ob povratku iz službe izmučeni prestopite domači prag.

Da se bodo vaša nova aluminijasta vrata v popolnosti zlila z arhitekturno zasnovo vašega doma, morate najprej pazljivo določiti slog. Na srečo v naši raznoliki ponudbi najdete številne različne slogovne usmeritve, saj se lahko odločate med naprednimi linijami, trendovsko eleganco ter brezčasno uglajenostjo tradicionalnega sloga.

Ko ste določili, kakšen slog si želite, je na vrsti odločitev glede zasteklitve. Vaša vrata po naročilu so lahko popolnoma nezastekljena, torej polna vrata, lahko pa se odločite za alu vrata s steklom.

Nato so na vrsti vzorci. Sodobnim minimalističnim gradnjam lepo pristojijo nezastekljena vrata s popolnoma ravno ploskvijo, saj dajejo vtis stene in se lepo zlijejo z nevpadljivo eleganco modernih objektov. Če pa ste po naravi bolj drzni in želite to izraziti tudi z izbiro vhodnih vrat, si nedvomno najprej oglejte večnivojske modele iz serije EXCLUSIV 3D.

Kaj pa dodatki? Prav ti namreč vaša vrata po naročilu oplemenitijo z edinstveno osebnostjo. Elementi, kot so skrita ali poravnana držala s čitalcem prsnih odtisov in LED osvetlitvijo na eni strani zaokrožajo celostno podobo vrat, na drugi pa jih ločijo od vseh ostalih na trgu. Vratna potezala in drugi dodatki so lahko poljubne oblike, barve in velikosti, zato vam omogočajo, da pri načrtovanju vrat izživite vso svojo kreativnost. Lahko vam služijo tudi kot osrednji okras vaših novih vrat.

Kljuka za vhodna vrata ali vratno prijemalo? Vi odločate!

So vam posebej všeč kljuke za vhodna vrata ali bi za pečat svojih alu vrat raje poskrbeli z estetskimi ročaji, ki se raztezajo po dolžini ali širini? Vas morda zanima vratno potezalo? Vrata Inotherm omogočajo vse opcije, izbira pa je vselej prepuščena vam, kupcu.

Če želite svoja Inotherm vrata opremiti s klasično kljuko, slednjo lahko izberete iz široke palete kakovostnih in estetsko dovršenih kljuk iz cinkove zlitine ali nerjavečega jekla. Poleg srebrnih odtenkov so vam denimo na voljo tudi zlati in črni modeli.

Prav potezala pa so se v zadnjem času izkazala za vse popularnejša, saj poleg funkcionalnih lastnosti predstavljajo tudi pomemben estetski element vratnega krila.

Lahko so različnih velikosti ter bodisi okrogle bodisi štirikotne ter celo polkrožne oblike. Prav tako so lahko odeta v RAL barve ali lesni dekor ter skrita v globino vrat, poljubna pa je lahko tudi oblika skritega držala.

Vratna potezala lahko vsebujejo tudi dodatke, kot je čitalec prstnih odtisov, ali točkovna LED osvetlitev držala. Led osvetlitev držala ima poleg estetske vloge tudi funkcionalno, saj v temi lažje vidite kje je držalo ali čitalnik prstnih odtisov. Tako bodo vaša vrata po naročilu pridobila tudi praktično noto. Da bo nakup vhodnih vrat popolnoma preprost …

Izberite barvo, s katero bodo vaša nova alu vrata res vaša

Barva vhodnih vrat je še ena kočljiva tema, ob kateri se med stanovalci lahko krešejo mnenja. V splošnem nanjo sicer najbolj vpliva slog objekta, torej barva fasade, strehe, oken ter žaluzij. Vsekakor pa ne pozabite na svojo osebnost in na zgodbo, ki jo z barvo vašega vhoda želite sporočiti.

Če se odločite za vrata po naročilu, imate namreč odlično priložnost, da izrazite svojo drznejšo plat in se odločite za unikatne barvne kombinacije. Izbirate namreč lahko med številnimi barvnimi kombinacijami, ki so zgolj vaše, izbiro pa stilsko dopolnite še z elegantnimi emajliranimi dekorativnimi stekli.

Svoja Inotherm vrata lahko odenete v ogromno barvnih kombinacij, saj lahko izbirate med:

 • mat ali sijaj barvnimi toni po RAL lestvici,
 • strukturnimi in metalnimi barvnimi toni,
 • lesnimi dekorji,
 • rustikalnimi lesnimi dekorji in
 • dekorativnimi dekorji.

Napredna tehnologija, s katero izdelujemo imitacije lesnih dekorjev, nam omogoča, da aluminijasta vhodna vrata odenemo v barve in vzorce lesa, ki prepričajo tudi najbolj zaprisežene ljubitelje lesenih vrat. Tudi zato so rustikalni lesni dekorji vse popularnejši. Vrata so lahko vanje odeta v celoti, lahko pa tudi zgolj delno.

Zelo pomembo je, da barvo vrat izberete pri dnevni svetlobi. Sploh pri izbiri različnih barvnih kombinacij je barvne vzorce priporočljivo preveriti tudi na objektu samem, kar omogoča tudi konfigurator. Svetlobni efekti v salonu so zaradi reflektorske osvetlitve namreč nekoliko drugačni.

Na barvo lahko zelo vplivajo tudi različni svetlobni vplivi okolice, ki lahko tudi delno vplivajo na končni izgled barve vhodnih vrat. Po zaključku konfiguracije je zato izjemno priporočljivo, da poiščete vrata v podobni izvedbi ter si jih ogledate tudi v živo.

Kakšno steklo za vhodna vrata vam je všeč?

Steklo je vsakdanji material, ki nas skozi nešteto vsakdanjih izkušenj navdaja s svetlobo in toplino. Tudi steklo za vhodna vrata ima poleg izrazito estetsko funkcije nalogo, da ustvari posebno, prijetno atmosfero. A ne smemo pozabiti, da poleg optičnih efektov stekla ne gre pozabiti tudi, da mora biti slednje toplotno in zvočno izolativno.

Vse to pri Inothermu združujemo s kakovostjo in vzdržljivostjo, ki je ključna tudi z vidika varnosti. Omejitev pri izbiri tudi v tem primeru praktično ni, saj sta končna oblika in odtenek prepuščena vam. Lahko se odločite za klasična kvadratna stekla ali pa svoja zunanja vrata opremite z drznejšimi polkrožnimi stekli.

S sodobno tehnologijo obdelave stekla, lahko ustvarimo različne vizualne efekte. V našo ponudbo spadajo:

 • enostavna prozorna stekla,
 • parsol barvno tonirana stekla,
 • vedno popularna satinasta stekla,
 • različna design motiv in reliefna stekla,
 • rustikalna vitražna stekla,
 • obarvana emajlirana stekla.

Pika na i

Čeprav so vhodna vrata iz aluminija čudovita v svoji minimalistični eleganci, jim s pravo izbiro dodatkov lahko na edinstven način popestrite izgled in dodate piko na i.

Tudi izbira dodatkov za Inotherm vhodna vrata je pestra, o čemer se lahko prepričate že z nekaj kliki. Dodatki lahko popestrijo zunanjo podobo, lahko pa spremenijo tudi način uporabe vhodnih vrat. Pri oblikovanju vrat se lahko denimo odločite za minimalistične rezkane utore, dodatke iz nerjavečega jekla, led ostvetlitev, itd.

Če želite alu vhodna vrata odeti v kanček prestiža in jim dodati prav poseben šarm, se lahko odločite tudi za dodatke v obliki kristalov Swarovski.

Poseben dodatek, ki na napreden način spaja estetiko, funkcionalnost in brezkompromisno varnost, predstavlja nov pametni sistem odpiranja vrat Inosmart. Inovativen sistem omogoča v eni napravi tri različne možnosti odpiranja, katere lahko nadzirate preko aplikacije na pametnem telefonu.

Vrata lahko odpirate na naslednje načine:

 • z biometričnim čitalcem prstnih odtisov,
 • numerično kodno tipkovnico,
 • pametnim telefonom- NFC,
 • domofonom ali drugim pametnim hišnim sistemom.

Poleg izjemne aktivne varnosti in praktičnosti pametni sistem odpiranja vrat Inosmart že serijsko vključuje tudi nadzor pristopa in možnost dodajanja urnikov. Dodajanje urnikov pomeni, da lahko določeni osebi, npr. čistilki ali sosedu, omejimo vstop v objekt na točno določen dan in uro.

Zaradi udobja in varnosti čitalci prstnih odtisov postajajo nepogrešljiva dodatna oprema pri nakupu novih vhodnih vrat. Še posebej dobro z njimi izgledajo aluminijasta vrata.

Zavarujte svoje premoženje in hkrati opremite svoja vrata z dodatkom, ki jim bo dodal tudi kanček futurističnega šarma.

Sestavite svoja vhodna vrata in nas obiščite

Ker pa se zavedamo, da še tako dober konfigurator ne more popolnoma nadomestiti pristne osebne izkušnje, vas za konec vljudno vabimo v naš salon, kjer si boste barve in dodatke, ki ste jih izbrali v konfiguraciji, lahko ogledali še v živo. Na obisku pri nas se boste lahko prepričali o kakovosti in prilagodljivosti naših vrat ter skupaj z našimi strokovnjaki dokončno oblikovali alu vrata iz svojih sanj.

Ste torej že zasnovali svoja sanjska vrata ali si ogledali vse možnosti, ki jih združuje konfigurator?

Ste izvedeli vse, kar potrebujete?

Seveda, ta stran me je prepričala
Zanima me samo še nekaj malenkosti
Za končno odločitev potrebujem več podatkov
Z vsebinami na strani si težko pomagam
Predstavljene informacije so nekoristne

Zahvaljujemo se za vašo oceno!

Oceno za to stran ste že oddali.