Blog

ZAKAJ IZBRATI ALUMINIJASTA VHODNA VRATA?

Alu vhodna vrata exclusiv AAE 1169

Aluminij odlikuje izjemna odpornost na vremenske vplive, odlična toplotna in zvočna izolativnost, zato je zanesljiva izbira materiala za vhodna vrata. Pomembna prednost pred drugimi materiali je tudi, da je reciklažen, okolju prijazen material, ki je enostaven za vzdrževanje. Izdelan je iz naravne rude boksita, ki je razpoložljiva praktično v neomejenih količinah. Iztrošeni izdelki iz aluminija se reciklirajo oziroma se aluminij obnovi, pri čemer ima obnovljeni aluminij ponovno svoje prvotne značilnosti. Omogoča natančno obdelavo, kar je pomembno pri izdelavi izdelkov, ki imajo visok nivo toplotne in zvočne izolativnosti. Če vse te lastnosti združimo z vrhunsko kakovostjo izdelave in dovršenim dizajnom dobimo zmagovalno formulo za popoln vhod, ki vas bo tako v estetskem smislu kot z vidika zanesljivosti navduševal še dolgo časa po nakupu. V primerjavi z vrati iz drugih materialov so vhodna vrata iz aluminija nekoliko dražja, a se naložba vsekakor izplača. So namreč kakovostna in obstojna, vašemu domu pa dajo osebno noto in prepoznavnost.

V preteklosti so alu vrata in okna izbirali predvsem za velike poslovne objekte z velikimi dimenzijami elementov, danes pa vse pogosteje krasijo tudi pročelja stanovanjskih objektov. Zaradi številnih prednosti se namreč zanje odloči vedno več kupcev.

Poglejmo si torej, kateri so glavni aduti alu vrat

  • izjemna raven obstojnosti,
  • konstrukcijska stabilnost,
  • izjemna zvočna in toplotna izolativnost,
  • zelo dolga življenjska doba,
  • dobra protivlomna zaščita,
  • skoraj neomejene možnosti prilagoditve številnim oblikam in slogom objektov – tako za tradicionalne kot moderne gradnje.

V družinskem podjetju INOTHERM že več kot 25 let oblikujemo in izdelujemo prav aluminijasta vhodna vrata. Pri tem premišljen in izbran dizajn kronamo z vrhunskimi materiali, kakovostno izolacijo, protivlomno zaščito ter neštetimi možnostmi personalizacije s katerimi navdušujemo tudi najzahtevnejše kupce širom Evrope.

Sodobna tehnologija obdelave nam namreč omogoča, da linije, vzorce in dodatke za vsaka alu vhodna vrata posebej prilagodimo na najrazličnejše načine. Širok nabor edinstvenih dizajnov nam omogoča tudi bogata osnovna ponudba, ki združuje preko 400 različnih modelov vrat.

Vsaka zunanja vrata v osnovni ponudbi lahko preoblikujemo po željah naročnika pri čemer omejitev praktično ni. Naši oblikovalci in mojstri se namreč lahko v celoti prilagodijo vašim edinstvenim željam ter samo za vaš vhod izdelajo sanjska vrata po naročilu.

KAJ VSE VAM ZAGOTAVLJAJO VHODNA VRATA IZ ALUMINIJA?

NESKONČNE MOŽNOSTI OBLIKOVANJA

Vhodna vrata so bistvena za arhitekturno zasnovo vašega doma. Njihov slog, barve in dodatki hiši dajejo edinstven pečat, s svojim dizajnom pa v stanovalcih zbujajo zadovoljstvo, na goste pa naredijo poseben vtis.

Sodobna tehnologija obdelave nam namreč omogoča, da linije, vzorce in dodatke za vsaka alu vhodna vrata posebej prilagodimo na najrazličnejše načine. Naši oblikovalci in mojstri se namreč lahko v celoti prilagodijo vašim edinstvenim željam ter samo za vaš vhod izdelajo sanjska unikatna vrata po naročilu.

Z inovativnimi tehničnimi rešitvami vam zagotavljamo brezhibno funkcionalnost tudi pri nadstandardni višini do 2700mm ter nadstandardni širini do 1260mm.

S pomočjo našega spletnega konfiguratorja lahko na popolnoma enostaven način izberete svoja najljubša aluminijasta vhodna vrata, jih prilagodite po svojih željah ter jim dodate različne opcije opreme.

SPLETNI KONFIGURATOR VRAT

OBLIKUJTE VAŠ SANJSKI VHOD

V pestri ponudbi vam je na voljo več kot 400 modelov Inotherm aluminijastih vhodnih vrat. Nastavite poljubne filtre za različne stile, stekla in programe ter poiščite svoja sanjska vrata.

Prednosti aluminijastih vrat

BREZKOMPROMISNO VARNOST

Vhodna vrata iz aluminija nas varujejo pred mrazom, vročino in dežjem kot tudi pred nepovabljenimi gosti. Dom je namreč naš varen pristan, vaše zatočišče, zato je protivlomna varnost zunanjih vrat zelo pomembna. Sodobne tehnologije in kakovostni materiali, ki jih uporabljamo pri izdelavi vhodnih vrat, zagotavljajo že v standardni izvedbi zelo visok nivo protivlomne varnosti.

Lahko se odločite tudi za dodatno varnost v izvedbi RC1, RC2, ali za vlomilce praktično nepremostljivo RC3. Vse varnostne izvedbe so fizično testirane in potrjene s certifikati na neodvisnem inštitutu IFT Rosenheim.

Poseben dodatek, ki na napreden način spaja estetiko, funkcionalnost in brezkompromisno varnost, predstavlja pametni sistem odpiranja vrat InoSmart. Kot prvi pametni sistem odpiranja vrat v eni napravi združuje tri sodobne načine odpiranja, zagotavlja udoben in varen način vstopa vsem članom družine in odpravlja skrbi zaradi pozabljenih ali izgubljenih ključev. Vrata lahko odklepate s pomočjo čitalca prstnih odtisov, numerične tipkovnice ali pametnega telefona preko NFC funkcije. Poleg izjemne aktivne varnosti s samodejnim motoriziranem zaklepanjem-odklepanjem in praktičnosti naprava že serijsko vključuje tudi upravljanje z Led osvetlitvijo, nadzor pristopa s preverjanjem poskusa nepooblaščenega vstopa in možnostjo dodajanja urnikov. Dodajanje urnikov pomeni, da lahko določeni osebi, denimo čistilki ali sosedu, omejite vstop v objekt na točno določen dan in uro. Celotni sistem pa upravljate in nadzirate preko aplikacije na mobilnem telefonu.

Zaradi udobja in varnosti čitalci prstnih odtisov z motoriziranim zaklepanjem in odklepanjem postajajo nepogrešljiva dodatna oprema pri nakupu novih vhodnih vrat. Še posebej dobro z njimi izgledajo prav aluminijasta vrata.

NESKOČNO IZBIRO BARVNIH ODTENKOV

Izbira barve vrat je odvisna od sloga in celostne podobe vašega doma. Odvisna je od številnih dejavnikov, npr. arhitekturnega sloga hiše, barve fasade, oken in drugih zunanjih vrat na objektu. Lahko sicer pokažete tudi svojo drznost in se odločite za nenavadne barvne kombinacije.

Lahko izbirate med eno barvno ali dvobarvno različico vrat. Barvne kombinacije lahko kombinirate tudi z emajliranimi dekorativnimi stekli.

Če želite biti v koraku s trendi, morate seveda upoštevati tudi odtenke, ki so v določenem trenutku popularni oz. ustvarjajo brezčasne kombinacije. Takšna je denimo črna ali siva na beli ali svetli fasadi, odlično pa se obnesejo tudi bela vrata na sivi površini. Tudi les z vsemi svojimi odtenki ni nikoli iz mode.

Vsa vrata barvamo z najsodobnejšo tehnologijo prašnega barvanja. Kvalitetna UV obstojna barva in računalniško voden robotiziran nanos zagotavlja, da INOTHERM vhodna vrata tudi več letih uporabe ohranijo svoj prvotni izgled.

Inotherm vrata lahko odenete v ogromno barvnih kombinacij, saj lahko izbirate med:

  • mat ali sijaj barvnimi toni po RAL lestvici,
  • strukturnimi in metalnimi barvnimi toni,
  • lesnimi dekorji,
  • rustikalnimi lesnimi dekorji in
  • dekorativnimi dekorji.

Napredna tehnologija, s katero izdelujemo imitacije lesnih dekorjev, nam omogoča, da aluminijasta vhodna vrata odenemo v barve in vzorce lesa, ki prepričajo tudi najbolj zaprisežene ljubitelje lesenih vrat.

Seveda pa se vedno lahko odločite tudi za barve, ki so vam všeč in poosebljajo vas, ne glede na trende. Obstaja pa trend, ki je prav zares večen in v katerega se vedno izplača vložiti.

NEPREMAGLJIVO TOPLOTNO IN ZVOČNO IZOLATIVNOST

Sodobna alu vhodna vrata ob kvalitetni vgradnji zagotavljajo izjemo zaščito pred zunanjimi vremenskimi vplivi, kot so hrup vročina in mraz. Toplotna izolacija vrat pa poskrbi, da preprečimo večje toplotne izgube, s tem pa privarčujemo na stroških ogrevanja v zimskih ali hlajenja v poletnih mesecih.

V času dragih energentov in pomembnosti varčevanja z energijo dosegajo vhodna vrata EXCLUSIV izjemno toplotno izolativnost Ud že od 0,74 W/m2K. Obojestransko prekrivno polnilo vrat debeline 85 mm, 3 tesnila z vulkaniziranimi spoji, standardno troslojno steklo z Ug=0,5 W/m2K vam zagotavljajo prihranke pri energiji in udobje v vašem domu.

Vhodna vrata iz aluminija INOTHERM so zaradi svoje energetske učinkovitosti primerna tako za adaptacije kot tudi za pasivne gradnje.

STEKLO – PIKA NA I VHODNIM VRATOM

Steklo je vsakdanji material, ki nas skozi nešteto vsakdanjih izkušenj navdaja s svetlobo in toplino. Tudi steklo za vhodna vrata ima poleg izrazito estetske funkcije nalogo, da ustvari posebno, prijetno atmosfero. A ne smemo pozabiti, da poleg optičnih efektov stekla ne gre pozabiti tudi, da mora biti slednje toplotno in zvočno izolativno.

Vse to pri Inothermu v moderni lastni lakirnici združujemo s kakovostjo in vzdržljivostjo, ki je ključna tudi z vidika varnosti. Omejitev pri izbiri tudi v tem primeru praktično ni, saj sta končna oblika in odtenek prepuščena vam. Lahko se odločite za klasična kvadratna stekla ali pa svoja zunanja vrata opremite z drznejšimi polkrožnimi stekli.

S sodobno tehnologijo obdelave stekla, lahko ustvarimo različne vizualne efekte. V našo ponudbo spadajo:

  • enostavna prozorna stekla,
  • parsol barvno tonirana stekla,
  • vedno popularna satinasta stekla,
  • različna design motiv in reliefna stekla,
  • rustikalna vitražna ali brušena stekla,
  • obarvana emajlirana stekla.

PESTRO IZBIRO DODATNE OPREME

Pri oblikovanju estetsko dovršenih vrat lahko z izbiro dodatkov poudarite edinstvenost in osebno noto.

So vam posebej všeč kljuke za vhodna vrata ali bi za pečat svojih alu vrat raje poskrbeli z estetskimi ročaji, ki se raztezajo po dolžini ali širini? Vas morda zanima utopljeno vratno potezalo? Vrata Inotherm omogočajo vse opcije, izbira pa je vselej prepuščena vam, kupcu.

Če želite svoja Inotherm vrata opremiti s klasično kljuko, slednjo lahko izberete iz široke palete kakovostnih in estetsko dovršenih kljuk iz cinkove zlitine ali nerjavečega jekla. Poleg srebrnih odtenkov so vam denimo na voljo tudi zlati in črni modeli.

Prav potezala pa so se v zadnjem času izkazala za vse popularnejša, saj poleg funkcionalnih lastnosti predstavljajo tudi pomemben estetski element vratnega krila.

Lahko so različnih velikosti ter bodisi okrogle bodisi štirikotne ter celo polkrožne oblike. Prav tako so lahko odeta v RAL barve ali lesni dekor ter skrita v globino vrat, poljubna pa je lahko tudi oblika skritega držala.

Vratna potezala lahko vsebujejo tudi dodatke, kot je čitalec prstnih odtisov, ali točkovna LED osvetlitev držala. Led osvetlitev držala ima poleg estetske vloge tudi funkcionalno, saj v temi lažje vidite kje je držalo ali čitalnik prstnih odtisov. Tako bodo vaša vrata po naročilu pridobila tudi praktično noto. Da bo nakup vhodnih vrat popolnoma preprost ...

SESTAVITE SVOJA VHODNA VRATA IN NAS OBIŠČITE

S pomočjo našega spletnega konfiguratorja lahko na popolnoma enostaven način izberete svoja najljubša aluminijasta vhodna vrata, jih prilagodite po svojih željah ter jim dodate različne opcije opreme.

A to še ni vse, kar zmore konfigurator. Ta vam namreč omogoča tudi, da alu vhodna vrata, ki ste jih pravkar oblikovali po svojih željah, prestavite v sliko vašega doma oz. pročelja ter tako že pred naročilom preverite, kako dobro se ujemajo z njegovo trenutno podobo. Tako boste lahko ob nakupu prepričani, da ste zares oblikovali popolna vhodna vrata po naročilu.

Ker pa se zavedamo, da še tako dober konfigurator ne more popolnoma nadomestiti pristne osebne izkušnje, vas za konec vljudno vabimo v naš salon, kjer si boste modele, barve in dodatke, ki ste jih izbrali v konfiguraciji, lahko ogledali še v živo. Na obisku pri nas se boste lahko prepričali o kakovosti in prilagodljivosti naših vrat ter skupaj z našimi strokovnjaki dokončno oblikovali alu vrata iz svojih sanj.

Ste torej že zasnovali svoja sanjska vrata ali si ogledali vse možnosti, ki jih združuje konfigurator?

Najpopularnejši modeli vrat

AGE 1097

AGE 1030

AAE 1046

AGE 1130

AGE 1326

Ste izvedeli vse, kar potrebujete?

Seveda, ta stran me je prepričala
Zanima me samo še nekaj malenkosti
Za končno odločitev potrebujem več podatkov
Z vsebinami na strani si težko pomagam
Predstavljene informacije so nekoristne

Zahvaljujemo se za vašo oceno!

Oceno za to stran ste že oddali.