Nega in vzdrževanje

Vhodna vrata INOTHERM so izdelek visoke kvalitete, izdelan za dolgotrajno uporabo.

Za zagotovitev trajne funkcionalnosti in estetske obstojnosti, je potrebno poskrbeti za redno in strokovno pravilno nego ter vzdrževanje izdelka. V izogib nastanka večje škode, je potrebno izdelek tekoče nadzorovati ter morebitne poškodbe takoj sanirati.

Z upoštevanjem le nekaj osnovnih navodil, vam bo izdelek v vaše in hkrati tudi naše zadovoljstvo služil več desetletij. V pomoč vam je set za nego in vzdrževanje, ki ste ga prejeli ob prevzemu vrat.

Priporočamo, da za nego in vzdrževanje uporabljate priloženi čistilni set z mazivi.

NEGA aluminijastih in nerjavečih površin

Eloksirane, prašno-lakirane in nerjaveče površine, ki so izpostavljene zunanjim vplivom, zahtevajo redno nego.

Lep dekorativni izgled izdelka boste za več desetletij zagotovili le z rednim čiščenjem.
Zunanji deli namreč niso izpostavljeni samo vremenskim obremenitvam, temveč so obremenjeni tudi z industrijskimi plini in agresivnim prahom, ki skupaj z deževnico in roso površino razžirajo in tako ogrožajo optični izgled izdelka.
Čiščenje se ne sme izvajati v času oziroma na mestih, ko so izpostavljeni direktni sončni pripeki. Dopustna temperatura površin v času čiščenja znaša maksimalno 25ºC.
Uporabljati je potrebno PH-neutralna čistilna sredstva, ki ne poškodujejo površin.

Strjene nečistoče, ki jih lahko odstranijo le učinkovita topila, je potrebno očistiti skrajno previdno. Agresivna topila namreč lahko povzročijo trajne poškodbe površin v obliki vidnih madežev. V izogib tem vrstam poškodb izdelka se pred čiščenjem obvezno prepričajte (s testnim čiščenjem na delih izdelka, ki pri normalni uporabi niso vidni), da čistilo ne bo poškodovalo površin izdelka.


OKOVJE

Vse okovje je že naoljeno.

Morebitne nečistoče, povzročene pri vgradnji izdelka, je potrebno takoj očistiti (izvajalec vgradnje).

Enkrat letno je potrebno naoljiti vse gibljive dele okovja.

Čiščenje okovja je dovoljeno le s čistili, ki ne odstranijo korozijske zaščite.

Občasno je potrebno kontrolirati vijake oziroma zagotoviti, da so le-ti čvrsto priviti.

IZOLACIJSKO STEKLO

Pri rednem čiščenju stekla je potrebno uporabljati le običajna čistilna sredstva za steklo, ki se lahko temeljito izperejo z vodo. Prepovedana je uporaba čistilnih sredstev s hrapavim delovanjem ali čistil z agresivnim kemijskim učinkom. Suho čiščenje silikoniranih delov ni dovoljeno.

TESNILO

Da se zagotovi trajna uporabnost tesnil je potrebno občasno preveriti oziroma zagotoviti, da so le-ta vedno čista. Tesnila je priporočljivo enkrat letno namazati s priloženim mazivom, da ostanejo čimbolj prožna.

INOTHERM čistilni set za čiščenje in nego vrat

EXTRA - Sredstvo za čiščenje površin iz aluminija

Specialno čistilo je primerno za intenzivno čiščenje kovinskih barv in fino strukturnih barv. Alu- čistilo-EXTRA nanesemo na površino z mehko krpo s katero onesnažena mesta temeljito očistimo. Metalno prašno lakirane površine očitite z mokro mehko bombažno krpo, da se izognete površinskim poškodbam in madežem.

Sredstvo za nego in zaščito tesnil

Je sredstvo za nego in vzdrževanje EPDM-tesnil, ki so vgrajena v alu elemente. Sredstvo z mehko krpo nanesemo na dosegljive površine tesnil in tesnilo temeljito očistimo. Tesnila je potrebno polletno preveriti in po potrebi očistiti. Tako zagotovite dolgoletno prožnost in življenjsko dobo tesnil.

Edelstahl-Clean Sredstvo za površine iz nerjavečega jekla

Je sredstvo za čiščenje in konzerviranje površin iz nerjavečega jekla. Čistilo za nerjaveče jeklo je namenjeno čiščenju posameznih delov iz nerjavečega jekla na Inotherm – vratnih površinah ( ročajih, kljukah, …). Čistilo za nerjaveče jeklo tudi bliskovito očisti zračno rjo in hkrati očiščeno površino dolgoročno zaščiti. Čistilo za nerjaveče jeklo Edelstahl-Clean prav tako zagotavlja konzerviranje vratnih površin iz nerjavečega jekla in s tem zagotovi dolgoročno zaščito pred ponovnim zamazanjem.

Olje za vzdrževanje in zaščito okovja

Je sredstvo za nego, vzdrževanje in zaščito mehanskih gibljivih delov na območju tečajev in ostalem gibljivem okovju. Ob uporabi sredstva za zaščito in nego okovja le to omogoča dolgotrajno brezhibno delovanje. Sredstvo za zaščito okovja naredi na okovju zaščitni nanos, ki preprečuje škripanje in preostale nezaželene zvoke.