Vhodna vrata iz aluminija, ustvarjena za Vas!
DE EN SL HR FR IT NL CS SK

Miran Stanovnik

Miran Stanovnik

 

Miran Stanovnik - Inotherm

 

http://miranstanovnik.blogspot.com/

  

Miranova športna pot se je začela  s treniranjem atletike. Po dvanajstih letih se  je Miran poslovil od atletike in se posvetil kolesarstvu. S kolesom je treniral in dirkal pet let, vmes pa je kdaj pa kdaj zajahal tudi motornega konjička. Nakar se je zgodil usoden preobrat, reli Granada - Dakar leta 1996. Miran se je relija udeležil skupaj s kolegom Janezom Rajgljem. Nakar ga je "zastrupila puščava," in rodil se je Puščavski lisjak. Že na svojem prvem Dakarju leta 1996, ki ga je prevozil od štarta do cilja je osvojil nagrado za fair-play. Nato je tudi leta 2004 postal dobitnik evropske nagrade za fair-play.

 

Doslej je že enajstkrat nastopil na Dakarju in ga sedemkrat končal. Najboljši 13. v skupnem seštevku je bil leta 2007, ko je osvojil tudi tretje mesto v kategoriji maraton kjer je bil na Dakarju tudi že na drugem mestu. Odlično že vrsto let nastopa tudi na reliju Puščavski izziv v Združenih arabskih emiratih. Jeseni leta 2008 je na tem reliju nastopil že trinajstič in osvojil fantastično 6. mesto. V marsikaterem delu posamezne etape je bil celo hitrejši od Cyrila Despresa in Marca Come.

 

Nastopil je tudi na ultramaratonski kolesarski Dirki okoli Slovenije (DOS) in osvojil sedmo mesto. Za 1182 kilometrov dolgo traso je potreboval dobrih trinajst ur več kot dvakratni zmagovalec te dirke in najboljši ultramaratonski kolesar zadnjih let na svetu, Jure Robič.

 

 

 

Miran Stanovnik - Inotherm    Miran Stanovnik - Inotherm