Vhodna vrata iz aluminija, ustvarjena za Vas!
DE EN SL HR FR IT NL CS SK

Rokometno društvo Ribnica

> Domov > O podjetju > Družbena odgovornost > Sponzorstva in donacije > Šport > Rokometno društvo Ribnica

ROKOMETNO DRUŠTVO RIBNICA

 

PRESTAVITEV DRUŠTVA

 


Rokometno društvo Ribnica je v občini klub z najdaljšo športno tradicijo, saj deluje neprekinjeno že od leta 1956.

 

tl_files/O_podjetju/SPORT/RDRIBNICA/RD-Ribnica-logo-2013-608x664.jpg   tl_files/novice/Sport/RDribnica/Parter-Resna_s.jpg   tl_files/novice/Sport/RDribnica/Tribuna-resna-2_s.jpg

 

Rokometno društvo je med največjimi in tudi najbolj priljubljenimi tako med šolarji kakor tudi ostalimi prebivalci Ribniške doline. S svojo dobro organiziranostjo, lastnim trenerskim in igralskim kadrom ter navijaško skupino dokazujemo v društvu iz leta v leto, da rokometna igra v Ribnici še dolgo ne bo zamrla. V vseh letih delovanja je društvo doživljalo vzpone in padce, nastopalo je v različnih ligaških tekmovanjih, osvajalo naslove republiških prvakov, veliko naših igralcev pa je nastopalo v reprezentančnih vrstah vseh starostnih kategorij.

 

Smo društvo dolgoletne in bogate tradicije, ki nas obvezuje, da to zvrst športa ohranimo tudi v bodoče na visoki in organizacijski ravni. Zavedamo se odgovornosti, da pri promociji kraja in občine nastopamo v zelo vidni vlogi, saj Ribnica ni poznana le po suhi robi in lončarstvu, vsakoletnem ribniškem sejmu, Plečnikovih zvonikih, temveč tudi po kakovostnem in vrhunskem rokometu. Poznavalci športa in rokometa v Sloveniji ne pravijo zaman, da imamo Ribničani društvo bogate tradicije in svetle prihodnosti, na katerega smo lahko ponosni.

 

Društvo združuje preko 200 aktivnih igralcev. Poleg članske ekipe v svojih starostnih kategorijah nastopajo; mladinci, kadeti, starejši dečki A, starejši dečki B, mlajši dečki A, mlajši dečki B, mini rokomet prvi in drugi razred, mini rokomet tretji in četrti razred, ter deklice od prvega do četrtega razreda. V vseh letih se naše ekipe uvrščajo na finalne turnirje, kjer po pričakovanju osvajajo tudi najvišja mesta.

 

Društvo mora tudi v bodoče predstavljati v občini vodilno športno društvo na organizacijskem, tekmovalnem, predvsem pa na vzgojnem delu z mladimi. Naše delo je razdeljeno na kratkoročne in dolgoročne plane. Kratkoročni plani so povezani predvsem s trenutnim aktualnim delom, ki predstavlja sanacijo društva in boljšo organiziranostjo. Dolgoročni plani pa zajemajo nadaljnji razvoj društva v sklopu možnosti, ki jih imamo. Naše delo bo še naprej usmerjeno predvsem k zagotavljanju kakovosti lastne rokometne baze, za katero imamo v Ribnici dobre pogoje. Ostajamo na trdnih tleh, saj se zavedamo, da pogoji, v katerih društvo deluje ne dopuščajo nikakršnih nerealnih načrtov.  Le s skupnimi močmi vseh, ki nam želijo pomagati, pa v prihodnosti lahko postanemo eno večjih in stabilnejših rokometnih centrov v Sloveniji.

 

Rezultati zadnjih let:

Sezona 2014/15:

- Člani 5.,

- Mladinci 3.,

- Starejši dečki B uvrščeni na Final-4 (igra se 23.5.2015, končna uvrtitev bo med 1. in 4. mestom),

- Mlajši dečki A 3.

 

Sezona 2013/14:

- Člani 4.,

- Mladinci 2.,

- Mlajši dečki A 5.,

- Mlajši dečki B 2.

 

Sezona 2012/13:

- Člani 7.,

- Mladinci 3.,

- Kadeti 7.,

- Mlajši dečki B 2.

 

Sezona 2011/12:

- Člani 8.,

- Mladinci 5.,

- Kadeti 4.

 

Sezona 2010/11:

- Člani 7.,

- Člani 3. v pokalu Slovenije,

- Mladinci 7.,

- Kadeti 4.,

- Starejši dečki A 9.,

- Mlajši dečki A 6.,

 

Link: http://www.rokometno-drustvo-ribnica.si/