Vhodna vrata iz aluminija, ustvarjena za Vas!
DE EN SL HR FR IT NL CS SK

Šahovsko društvo Kočevje

> Domov > O podjetju > Družbena odgovornost > Sponzorstva in donacije > Šport > Šahovsko društvo Kočevje

Šahovsko društvo Kočevje

 

tl_files/O_podjetju/SPORT/SAHOVSKO_DRUSTVO_KOCEVJE/logosahovskodrustvo.png

 

Link: www.sah-kocevje.si

 

PREDSTAVITEV DRUŠTVA:


Šahovsko društvo Kočevje je bilo ustanovljeno leta 1950 in že 65 let nepretrgoma dela na področju šaha. Veliko pozornost posvečamo delu z mladimi šahisti in šahistkami. V ta namen smo na področju zahodno dolenske vzpostavili t.i. piramido izobraževanj, ki se začne v vrtcih, kjer v šahovskih kotičkih izvajamo Malo šolo šaha, se nadaljuje v šahovskih krožkih na osnovnih šolah in nadgradi v Šahovski šoli Kočevje, ki zajema triletno klubsko šahovsko šolo (KŠŠ), triletno srednjo šahovsko šolo (SŠŠ) in triletno visoko šahovsko šolo (VŠŠ). Piko na »i« pa dajo še individualni treningi z priznanimi šahovskimi trenerji.


V sodelovanju z Šahovsko zvezo Slovenije smo v Kočevju postavili tudi Regijsko središče Kočevje (eno od enajstih v državi), ki je namenjeno izobraževanju najperspektivnejših mladih šahistk in šahistov, ki ga izvajajo priznani domači in zunanji licencirani trenerji.
Šahovska šola poteka vsak dan med 15.00 in 21.00 uro v štirih sodobno opremljenih računalniških učilnicah društva.

 

 

Rezultatsko sodimo med najuspešnejše šahovske klube saj imamo mladinske državne prvake do 12 in do 16 let, mladinske državne podprvakinje do 16 let, pa članske državne podprvakinje. Članica našega kluba je tudi večkratna mladinska in članska državna prvakinja, olimpijska članska reprezentantka, medtem ko je moška članska ekipa dolgoletna udeleženka 1. Članske lige zahod.

 

 

Slike arhiv ŠD Kočevje: