Pogosta vprašanja

Kakšne so zahteve za vhodna vrata, vgrajena v pasivno hišo?

Vhodna vrata v pasivni hiši so zelo pomemben element, zato le kakovosten izdelek, ki je strokovno vgrajen zagotavlja željeno izolativnost in zrakotesnost. Boljšo izolativnost vrat dobimo, če vrata ne vsebujejo steklenih površin. Če se odločite za model vrat, ki vsebuje steklene površine je boljše, da je steklo v enem delu kakor, da imamo več manjših steklenih površin.

Okna in vrata v toplotnem ovoju stavbe morajo imeti toplotno prehodnost Uw ≤ 0,90 W/(m2K), določeno po standardu SIST EN 14351-1:2006+A2:2016. Vgrajena morajo biti po načelu tesnjenja v treh ravneh, kot je opredeljeno v smernici RAL

Več o izolativnosti si lahko preberete v našem blog članku.

Ali obstaja možnost subvencioniranja ali kreditiranja investicije v vhodna vrata iz aluminija?

Trenutno ni aktualnega razpisa za subvencije in nepovratne spodbude samo za nakup alu vhodnih vrat. Vhodna vrata lahko vključite v subvencijo v primeru gradnje skoraj nič- energijske in nizkoenergijske stavbe.

Pri sanaciji se lahko vključi strošek nakupa in vgradnje vhodnih vrat v primeru subvencionirane zamenjave oken z lesenimi okni, ki so na navedeni na seznamu aktualnega razpisa Ekosklada.

Več o aktualnih razpisih si lahko preberete na spletni strani www.ekosklad.si, kjer so objavljeni različni javni razpisi in kreditiranje okoljskih naložb.

Ali lahko naknadno vgradim čitalec prstnih odtisov?

Biometrični čitalec z motorno ključavnico, ki skrbi za avtomatično zaklepanje in odklepanje vrat se na že izdelana vrata ne da vgraditi. Celotna izdelava vrat z vgrajeno biometrijo zahteva zaradi vgrajenih električnih komponent, kabelskih prehodov in izhodov drugačno izdelavo, ki jo je mogoče izvesti le ob izdelavi vrat.

S čim lahko čistim vhodna vrata iz aluminija?

Vrata iz aluminija lahko čistite s čisto vodo z minimalnim dodatkom pH- nevtralnih ali manj alkalnih čistil. Z mehko krpo za čiščenje površino nežno očistite.

Priporočljivo je, da čiščenje vrat izvajate pri zmernih temperaturah, ki ne presežejo 25 °C

Več o pravilni negi in vzdrževanju vhodnih aluminijastih vhodnih vrat si lahko preberete v našem vodiču.

Za kakšno montažo se odločiti?

Kakovostna vgradnja vhodnih vrat je ključna za zagotavljanje funkcionalnosti in energetski učinkovitosti v življenjski dobi vrat.

Lahko se odločite za klasično montažo vrat, kjer se režo med podbojem in zidom zalije s poliuretansko peno ali drugim izolativnim materialom ter podboj pričvrsti s sidri in vijaki.

Priporočljivo in vedno več strank se odloča za energetsko učinkovito vgradnjo vhodnih vrat po RAL smernicah.

Pri energetsko učinkoviti vgradnji ali vgradnji po smernicah RAL se uporablja sistem vgradnje s tesnjenjem fuge med oknom in objektom v treh ravneh - notranji, vmesni in zunanji.

Kje ima podjetje INOTHERM salon?

Salon podjetja z največ razstavljenimi vrati in opremo je na sedežu podjetja na naslovu Prigorica 98, 1331 Dolenja vas.

Razstavljena vhodna vrata je možno videti tudi v salonih zastopnikov v Ljubljani, Celju, Mariboru, Gornji Radgoni, Murski soboti, Predosljah in Novi Gorici.

Ostala prodajna mesta Inotherm alu vhodnih vrat lahko najdete tukaj.

Kakšen je rok dobave vhodnih vrat?

Rok dobave novih vhodnih vrat je 5 tednov, v času sezone ali ob zaključku akcij je rok dobave daljši do 9 tednov. Potrjen rok na predračunu je fiksen brez zamud!

Kakšni so plačilni pogoji?

Na razpolago so tri opcije plačil:

  1. Plačilo are v višini 30% kupnine ob naročilu , 70% kupnine 3 dni pred montažo ali dobavo
  2. Plačilo 70% kupnine ob naročilu s 3% skontom, 30% kupnine 3 dni pred montažo ali dobavo
  3. Plačilo 100% kupnine ob naročilu s 5 % skontom
Kakšna je maksimalna dimenzija vrat brez doplačila za nadmero?

Maksimalna širina enokrilnih vrat brez doplačila za nadmero znaša 1160mm.

Maksimalna širina enokrilnih vrat na katero nudimo garancijo znaša 1260mm.

Maksimalna višina vrat brez doplačila za nadmero znaša 2250mm.

Maksimalna višina vrat na katero nudimo garancijo znaša 2700mm.

Kakšen je postopek za pridobitev ponudbe?

Za ponudbo svetujemo, da prvo približno izmerite odprtino (od zidu do zidu) na vašem objektu.

Naslednji korak priporočamo, da s spletnim konfiguratorjem enostavno izberete model vrat in ga po svojih željah oblikujete z barvami, stekli in dodatki. Oblikovana vrata lahko enostavno s klikom pošlji povpraševanje pošljete v obdelavo.

Najpozneje v 24 urah vam bomo posredovali informativno neobvezujočo ponudbo. Če vam bo naša ponudba ustrezala, se s komercialistom dogovorite za obisk monterja, ki bo opravil točno izmero.