Varnost

Zanesljiva varnost serijsko!

Vhodna vrata Inotherm z visoko kakovostjo izdelave in izjemno varnostno opremo ponujajo popoln odgovor na vprašanje, kako zavarovati hišo pred vlomilci. Zanesljivo bodo obvarovala tako vašo družino kot tudi vaše dragoceno premoženje.

Naj bo varnost vašega doma na prvem mestu!

Odlične varnostne lastnosti že v serijskih izvedbah zagotavljajo vrhunske varnostne lastnosti

5-točkovna ključavnica

Naša vrata so poleg sredinskega zapaha opremljena tudi z dodatnima dvema zapahoma z masivnim kavljem in dodatnim zatičem, tako da so dobro varovana in trdno vpeta v okvir.

Vse vgrajene ključavnice omogočajo odmik cilindra od roba krila, s tem pa lažje odklepanje in zaklepanje vrat.

Aluminijaste plošče debeline 3 mm

Tako zunanja kot tudi notranja aluminijasta plošča vrat merita v debelino kar 3 mm, s čimer sta v primerjavi s konkurenco nadpovprečno debeli. Masivni plošči tako zagotavljata stabilnost in visoko stopnjo zaščite pred vdori.

Varnostna rozeta ali varnostna garnitura

Zunanja in v konstrukcijo vpeta varnostna rozeta poleg estetske funkcije zagotavlja zelo visoko raven zaščite, saj območje cilindra varuje pred vrtanjem.

Varnostna garnitura iz poliranega ali matiranega jekla z integrirano varnostno zaščito v varnostnem razredu RC3

Cilinder

Standardni cilinder z dvostranskim delovanjem in 6 ključi!

Po zaslugi dvosmernega delovanja in varnostnega profila lahko s cilindrom v vhodnih vratih upravljate tudi, če je ključ na drugi strani vrat že vstavljen.

3 – tridelni varnostni tečaji vrat

Nastavljivi tridelni tečaji varnostnih vrat ščitijo stran tečajev in preprečujejo, da bi morebitni vlomilci preprosto sneli vratno krilo. Varnostni tečaji so dobavljivi v vseh treh standardnih barvah vrat, pa tudi v desetih najbolj priljubljenih odtenkih.

Certificirani varnostni paketi

GARANTIRANA ZAŠČITA PRED VLOMOM

RC2

 • 5-točkovna varnostna ključavnica,
 • varnostno zunanje steklo VSG P4A (lepljeno)
 • notranje varnostno steklo VSG debeline 6 mm (lepljeno)
 • 3 močni varnostni tečaji
 • varnostni cilinder K 100
 • varnostna ploščica
 • varnostna rozeta

RC3

 • 5-točkovna varnostna ključavnica,
 • varnostno zunanje steklo VSG P5A (lepljeno)
 • notranje varnostno steklo VSG debeline 6 mm (lepljeno)
 • 3 močni varnostni tečaji
 • varnostni cilinder K 100
 • varnostna ploščica
 • 3 varnostni zatiči

Varnostne komponente ZA VAŠO POVEČANO VARNOST

Varnostno steklo

Kaljeno varnostno steklo (ESG) je odporno na udarce, v primeru razbitja pa se zdrobi v majhne neostre delce, s čimer se zmanjša tveganje za poškodbe.

Lepljeno varnostno steklo (VSG) in steklo z dodatnimi lepljenimi sloji (P4A) zagotavljata še višjo raven varnosti. Steklo je sestavljeno iz dveh ali več steklenih slojev, ki so med seboj povezane s PVB folijo. Ob razbitju se delci stekla namreč oprimejo filma folije, ki jih zadrži skupaj, to pa omogoča zanesljivo zaščito pred poškodbami in vlomom.

Zaklepanje

Standardna 5-točkovna ključavnica z dodatnimi kavlji zagotavlja izjemno raven zaščite.

Izberete lahko tudi motorno ključavnico, ki vrata samodejno zaklene, takoj ko jih zaprete. To ni samo praktično, temveč poskrbi tudi za nepremagljivo varnost, saj nikoli več ne boste pozabili zakleniti vrat.

Cilindrični vložek

Lahko se odločite za cilindrični vložek, ki ima več fiksnih in aktivnih zatičev, tako da je varen pred prevrtavanjem. Varnostni cilindri imajo tudi posebno varnostno kartico, ki preprečuje nepooblaščeno kopiranje ključev. Izgubljene ali dodatne ključe lahko izdelate le v pooblaščenih delavnicah ob predložitvi te kartice.